čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Netgear Trek PR2000: Wi-Fi směrovač nejen na cesty

V kompaktním těle dostanete mobilní router (směrovač), extender pro rozšíření vašeho Wi-Fi signálu, přístupový bod Wi-Fi sítě i tzv. most, nebo-li bridge. Všechny režimy nastavíte přes dodávaný software. AKTUALIZOVÁNO  

Foto: Netgear

AKTUALIZOVÁNO, 29.10., 4:15 h: přidány další fotografie. 

 

Wi-Fi router Netgear PR2000 (1.290 Kč) je kompaktní (32 x 87 x 86 mm, švh) s hmotností pouhých 160 gramů a má mít výhodu i v tom, že zajistí bezpečné Wi-Fi připojení i na cestách. Dovoluje sdílet jakýkoli veřejný přístupový bod Wi-Fi při současném zabezpečení připojení firewallem. Díky rozkládací externí anténě má být zajištěna i dostatečná citlivost na příjem signálu.

Součástí těla routeru je napájecí adaptér s výměnnou koncovkou, takže je přístroj použitelný prakticky kdekoli. Připojit ho navíc můžete jak do tradiční elektrické zásuvky, tak lze pro napájení využít i rozhraní Micro USB. Díky zabudování jednoho rozhraní USB 2.0 můžete ke směrovači rovněž připojit např. externí pevný disk. 

Pro připojení k internetu lze využívat Wi-Fi síť standardu 802.11n s rychlostí až 300 Mb/s (2,4 GHz) i ethernetové připojení, přičemž k dispozici jsou dvě: jedno pro internet, druhé pro napojení například notebooku. 

O bezpečnost přenášených dat se stará přístup chráněný šifrováním WEP, WPA či WPA2-PSK, spolu s dvojitým firewallem (SPI a NAT), zabudována ke i ochrana proti tzv. DoS útokům a DMZ pro bezpečné hraní online her.

 

 

 

 

 

 

 

Číst 3904 krát Naposledy změněno středa, 29 říjen 2014 04:13

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.