pátek 29 březen 2024
Text Size

Průzkum trhu: třetina lituje, že něco zveřejnili! 

Poslední průzkum AVG Technologies zjistil, že plných 31 % „náctiletých“ respondentů v Česku lituje, že někdy něco zveřejnili na internetu.  

Ilustrační foto: Samsung

 

Průzkum rovněž ukázal, že ještě více z nich – 39 % – někdy požádalo o odstranění internetového obsahu, který se jich týkal, a to buď proto, že se jim nelíbil (65 %) anebo byl příliš osobní (31 %). 

Ačkoli si 68 % českých respondentů změnilo nastavení na Facebooku tak, aby nebyli příliš snadno k nalezení, jen něco přes polovinu (58 %) jich má povědomí o tom, jak důležité je soukromí na internetu. Navíc pouhých 22 % dobře zná všechny své „přátele“ na Facebooku.

V průzkumu AVG na téma soukromí na internetu bylo v devíti zemích světa osloveno téměř 4 000 dětí a mladých lidí ve věku 11-16 let.

 

 

Číst 4677 krát Naposledy změněno úterý, 04 listopad 2014 07:28

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.