čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

International CES 2015: bezpilotní drony míří k miliardě

Trh s tzv. uživatelskými drony, tedy bezpilotními systémy je v současné spotřební elektronice trend. Poprvé v historii veletrhu pro ně budou otevřeny zvláštní prostory. 

Foto: International CES

 

 

Veletrh International CES 2015 se v Las Vegas pořádá od 6. do 9. ledna 2015 (externí odkaz se otevírá do nového okna). 

 

 

Podle prognóz společnosti CEA má trh s drony do pěti let převýšit hodnotu jedné miliardy dolarů. Podobně expandují i robotické systémy. Výstavní plocha na veletrhu International CES 2015, který se na počátku ledna koná v Las Vegas věnovaná robotice, tak oproti minulému ročníku vzroste o 25 % a celkem má dosáhnout více jak 750metrů čtverečních.

K vidění bude obrovská škála přístrojů, které se chystá vystavovat kolem 20společností, sahajících od zábavních systémů až po praktické pomocníky v čele s úklidovými roboty.

Co se týče bezpilotních systémů (dronů), veletrh představí to nejlepší, co bude v příštím roce k dispozici. Výstavní plocha zabere více jak 600 metrů čtverečních a prezentovat se na ní bude více než 16 světových výrobců, včetně značek Air-Dog, Squadrone, Trace či Pelican Products. 

 

Podle výzkumu CEA vzroste trh se spotřebitelskými drony v roce 2015 o plných 55 % a přinese jejich výrobcům příjmy v hodnotě blížící se 130 milionům USD. Jak bylo už řečeno, V horizontu pěti let by mělo jít o více než miliardu. 

 

Číst 6613 krát Naposledy změněno středa, 06 leden 2016 05:26

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.