pátek 29 březen 2024
Text Size

Nikon Coolshot 40 a 40i: pro golfové amatéry i profíky

Na fanoušky golfu, kteří chtějí vylepšit své schopnosti, míří nové laserové dálkoměry s maximální vzdáleností měření 590 m, které jsou navíc lehčí, než kdy před tím.  

Foto: Nikon

 

Oba nabízejí monokulár s šestinásobným zvětšením a s vícenásobnými antireflexními vrstvami. K dispozici jsou dva režim priority: měření vzdáleného objektu a režim priority prvního objektu. Ten je užitečný v okamžiku, kdy chcete změřit vzdálenost ke značce jamky na hřišti, když jsou v pozadí stromy, přičemž se výsledek zobrazí prakticky okamžitě (za asi 0,5 s), a to bez ohledu na vzdálenost od cíle. 

Coolshot 40 (viz foto v úvodu) i Coolshot 4040i (foto níže) pracují s přesností ±0,75 m v daném rozsahu a liší se tzv. funkcí úhlu (vzdálenost upravená o sklon). 

Nikon 40 ji nemá, kdežto Nikon 40i ano. 

 

 

Vedle dvou zmiňovaných dálkoměrů ohlásila společnost i vyspělejší laserový dálkoměr Prostaff 7i (foto na konci článku) nabízející podle výrobce ve velmi lehkém provedení jedno z nejpřesnějších měření do vzdálenosti 600 m. Celkově vzato ale umožňuje měření až do 1 200 m s přírůstkem 0,1 m. Je také vybaven funkcí Hyper Read zajišťující rychlé zobrazení měření (přibližně 0,5 s), a to bez ohledu na vzdálenost od cíle. 

Rozsah měření je 7,3 –1 200 m, přesnost ±0,5 m do méně než 600 m, ±1 m mezi 600 a 1 000 m a konečně ±1,5 m pro 1 000 m a více.

 

Číst 3689 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.