pátek 19 duben 2024
Text Size

Panasonic GF7: lehký a stylový kompakt s výměnnými objektivy

Fotoaparát bude k dispozici ve třech barevných provedeních (stříbrné, bílé – viz foto výše – a černé) od konce března, resp. dubna letošního roku. Cena zatím stanovena nebyla…  

Foto: Panasonic

 

Mezi jeho hlavní rysy patří:

  • snímač typu MOS (16 mil. obrazových bodů) a ostření porovnáváním kontrastu,
  • natáčení videa do rozlišení Full HD (1 920 x 1 080 bodů) ve formátu AVCHD Progressive nebo MPEG-4, resp. H.264, 
  • řada scénických režimů, včetně např. „selfie“, či časosběrný, 
  • panoramatický režim orientovaný jak horizontálně, tak vertikálně, 
  • dotykový displej s úhlopříčkou 7,6 cm, výklopný o 180 stupňů, 
  • zabudované Wi-Fi připojení.

Zajímavou vlastností je schopnost ostřit během natáčení dotykem prstu na displeji nebo si rovnou zapnout tzv. kontinuální automatické ostření při nichž fotoaparát dokáže přeostřovat i na objekty v pohybu. I v tomto okamžiku je k dispozici režim inteligentní automatiky (iA+), analyzující scénu a podle toho vybírající ze zabudovaných scénických programů. 

Po plném vyklopení LCD se Lumix GF7 automaticky přepne do režimu pro focení autoportrétů, což potěší milovníky tzv. selfies. A po připojení k chytrému mobilu nebo tabletu můžete displej využít i pro náhled scény, nebo dokonce jako dálkový ovladač spouště  a lze také zoomovat, ostřit či třeba nastavovat clony. 

 

Kompletní technické parametry najdete zde (externí odkaz, čeština, nové okno).

 

 

 

Číst 3464 krát Naposledy změněno úterý, 20 leden 2015 13:06

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.