pátek 29 březen 2024
Text Size

Amazon Echo: unikátní hlasový asistent je už ke koupi pro každého (skoro)

AKTUALIZOVÁNO  Echo je novou kategorií zařízení, která představuje hlasovou vstupní bránu do světa internetu a nejrůznějších aplikací. Je stále v provozu, takže se ho kdykoli můžete zeptat v podstatě na cokoli. Nebo přes něj něco hlasem ovládat. 

Foto: Business Wire

AKTUALIZOVÁNO 25. 6., 16:05 h: Amazon dnes oznámil, že investuje 100 mil. USD do Alexa Fund pro vylepšení hlasového rozpoznávání a že Alexa Voice Service je k dispozici i pro další výrobce hardwaru. Právě Alexa Fund stojí za touto technologií u Amazon Echo.

Kombinuje v sobě rozpoznávaní hlasu přes systém sedmi mikrofonů a Bluetooth reproduktor, společně s futuristickým designem a systémem potlačení okolního šumu a zvukových odrazů. Protože je stále zapnut a tudíž stále k dispozici, můžete se ho – v angličtině – zeptat třeba na počasí, muziku, aktuální zprávy či kurs vašich akcií. Můžete ale také přes něj ovládat kompatibilní zařízení, jako třeba i u nás dobře známé osvětlení Philips Hue vybavené připojením do domácí sítě.
Echo je postaveno kolem procesoru Texas Instruments DM3725 ARM Cortex-A8 a je vybaveno Wi-Fi (802.11a/b/g/n 2,4 i 5 GHz) a také Bluetooth 4. Zpracování hlasových požadavků probíhá přes server Amazonu, resp. aplikaci schopnou se neustále učit a vylepšovat si slovník.

Prodej sice začne až 14. července, ale každý zákazník v USA si ho může už nyní „předobjednat“.

Amazon také oznámil, že přidána byla podpora pro služby Audible, Pandora, WeMo (domácí automatizace) a zmiňovaný systém LED osvětlení Philips Hue.
Doposud bylo Echo dostupné pouze pro uživatele videotéky Amazon Prime, resp. pro její hlasové ovládání a služby jako Amazon Music, Prime Music, iHeartRadio a TuneIn.

Za Amazon Echo zaplatíte 179,99 USD, tedy v přepočtu nějakých 4.500 Kč.

Číst 5658 krát Naposledy změněno čtvrtek, 09 červenec 2015 03:08

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.