Vytisknout tuto stránku

Amazon Echo: unikátní hlasový asistent je už ke koupi pro každého (skoro)

AKTUALIZOVÁNO  Echo je novou kategorií zařízení, která představuje hlasovou vstupní bránu do světa internetu a nejrůznějších aplikací. Je stále v provozu, takže se ho kdykoli můžete zeptat v podstatě na cokoli. Nebo přes něj něco hlasem ovládat. 

Foto: Business Wire

AKTUALIZOVÁNO 25. 6., 16:05 h: Amazon dnes oznámil, že investuje 100 mil. USD do Alexa Fund pro vylepšení hlasového rozpoznávání a že Alexa Voice Service je k dispozici i pro další výrobce hardwaru. Právě Alexa Fund stojí za touto technologií u Amazon Echo.

Kombinuje v sobě rozpoznávaní hlasu přes systém sedmi mikrofonů a Bluetooth reproduktor, společně s futuristickým designem a systémem potlačení okolního šumu a zvukových odrazů. Protože je stále zapnut a tudíž stále k dispozici, můžete se ho – v angličtině – zeptat třeba na počasí, muziku, aktuální zprávy či kurs vašich akcií. Můžete ale také přes něj ovládat kompatibilní zařízení, jako třeba i u nás dobře známé osvětlení Philips Hue vybavené připojením do domácí sítě.
Echo je postaveno kolem procesoru Texas Instruments DM3725 ARM Cortex-A8 a je vybaveno Wi-Fi (802.11a/b/g/n 2,4 i 5 GHz) a také Bluetooth 4. Zpracování hlasových požadavků probíhá přes server Amazonu, resp. aplikaci schopnou se neustále učit a vylepšovat si slovník.

Prodej sice začne až 14. července, ale každý zákazník v USA si ho může už nyní „předobjednat“.

Amazon také oznámil, že přidána byla podpora pro služby Audible, Pandora, WeMo (domácí automatizace) a zmiňovaný systém LED osvětlení Philips Hue.
Doposud bylo Echo dostupné pouze pro uživatele videotéky Amazon Prime, resp. pro její hlasové ovládání a služby jako Amazon Music, Prime Music, iHeartRadio a TuneIn.

Za Amazon Echo zaplatíte 179,99 USD, tedy v přepočtu nějakých 4.500 Kč.

Číst 5703 krát Naposledy změněno čtvrtek, 09 červenec 2015 03:08