pátek 29 březen 2024
Text Size

Bosch CoolClassic KCE40AW40: retro z 50. let a moderní technologie

Kombinovaná chladnička s mrazničkou provedená v nejúspornější energetické třídě A+++ přichází na trh v limitované sérii a v bílém a červeném provedení. 

Foto: Bosch

Verze se jmenují KCE40AR40 (červená) a KCE40AW40 (bílá) a obě se prodávají za stejnou cenu 59.990 Kč v níž jsou i kovové prvky uvnitř chladniček, které vidíte na snímku výše.

Celkový objem je 302 litrů, z toho je 214 l chladícího a 88 l mrazicího prostoru. Díky výše zmíněné energetické třídě spotřebuje chladnička ročně jen  149 kWh, čemuž napomáhá i vnitřní prostor osvětlený LED žárovkami.

Co se týče odmrazování, o něm tisková zpráva nehovoří. Pouze říká, cituji, že „systém LowFrost významně redukuje tvorbu námrazy.“

Chladnička je vybavena tzv. systémem Freshness, který má podle výrobce prodloužit čerstvost ovoce a zeleniny, masa i drůbeže. Stačí je uskladnit v jedné ze dvou speciálních zásuvek označených jako CrisperBox a ChillerBox.

ChillerBox je určen pro ryby, maso či drůbež a teplota v této části chladničky je o 2 až 4 °C nižší než teplota nastavená centrálně.

Pro nejrůznější druhy ovoce a zeleniny je pak určena přihrádka CrisperBox, v níž lze manuálně nastavit optimální vlhkost a lze ji také rozdělit tak, aby se ovoce a zelenina mohly skladovat odděleně.

Hlučnost chladničky je pouze 38 dB (A), rozměry (švh) 200 x 67 x 72 cm.

Poznámka redakce: modely chladniček Bosch CoolClassic dostupné na českém trhu beznámrazový systém NoFrost nemají. Mají pouze zmiňovaný tzv. LowFrost. Ve zcela beznámrazové podobě se ovšem prodávají v Německu, dovoz do Česka lze řešit individuálně.

 

Číst 6355 krát Naposledy změněno středa, 05 srpen 2015 17:30

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.