pátek 19 duben 2024
Text Size

Samsung Gear S2: tři verze a Tizen

Další generace chytrých hodinek se má vyznačovat trochu jiným přístupem (Tizen, kulatá provedení) a širokou nabídkou doplňků, včetně možnosti změny jejich stylu. Pásek i kryt je totiž možné jedním cvaknutím vyměnit! 

Foto: Samsung

Aktualizováno, 1.9.2015: 14:15 - další fotky přidány na redakční twitter (nové okno, externí odkaz).

Oficiální technické parametry (DOC, Word 2003, čeština) najdete za koncem článku v části „Stáhnout přílohy“.

Gear S2 jsou tlusté 11 mm a mají displej o průměru 1,2", tj. 3 cm, s rozlišením 360 x 360 bodů. Zabudován je operační systém Tizen, 4 GB interní paměť, 512 MB RAM a dvoujádrový procesor s frekvencí 1 GHz.

Uživatelé jsou neustále ve spojení s mobilem (Bluetooth 4.1), resp. se svým kalendářem, kontakty, emailem, SMS a je také možné prostřednictvím hodinek odesílat krátké textové zprávy.

Uvedeny byly tři verze, které jsou k vidění i na veletrhu IFA 2015:

  • Samsung Gear S2 s minimalistickým moderním designem a otočným rámečkem hodinek bude ke koupi v tmavě šedém provedení s tmavošedým páskem, nebo ve stříbrném provedení s bílým páskem.
  • Samsung Gear S2 classic bude ke koupi v černé barvě s koženým páskem a míří na vyznavače tradičního stylu.
  • Samsung Gear S2 3G už k provozu nepotřebuje mobil a je vybavena kartou SIM (e-SIM) s možností hlasového volání či posílání zpráv.

Ceny oznámeny nebyly, doba provozu se má pohybovat v rozmezí 2–3 dny a součástí balení je dokovací stanici i pro bezdrátové dobíjení.
Výrobce počítá se možností využít hodinky jako chytré klíče od auta či domu, nebo jako dálkové ovladače chytrých domácností.

Samsung Gear S2, resp. S2 Sport (bílá a černá barva).

 

Samsung Gear S2 classic.

 

Samsung Gear S2 classic.

 

Číst 4270 krát Naposledy změněno pátek, 04 září 2015 21:54

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.