Vytisknout tuto stránku

Whirlpool AKZM 8910 IXL: indukce zvládá i běžné pečení a gril Doporučený

Technologie 6. smyslu, řada přednastavených receptů a programy pro pečení se sondou mají zaručit, že jídlo připraví i naprostý začátečník.  

Foto: Whirlpool

 

Indukční trouba Whirlpool AKZM 8910 IXL (39.990 Kč) s kruhovým topným tělesem a objemem 73 litrů patří do designové řady Cube Fusion. Nabízí společné tří úrovňové pečení, bezpečné trojité celoskleněné dveře s tlumeným zavíráním, černo-bílý textový displej a dotykové ovládání. Přednastavené recepty jsou děleny do 16kategorií, což dohromady dává 30 automatických programů, včetně těch pro pečení s tepelnou sondou. 

Příslušenství kromě indukční desky zahrnuje i hluboký nerezový plech pro indukční pečení, dva rošty a běžný hluboký plech, protože ji lze používat také tradičním způsobem (deska jde vyjmout), takže nechybí ani horkovzdušný režim, gril, rozmrazování, pečení chleba, udržování jídla v teple při 60°C, pečení zmrazených potravin či například nízkoteplotní režim pro kynutí těsta v troubě. 

Maximální pracovní teplota je 250 °C, kontrola času i teploty je elektronická, ovládání dotykové a spotřeba v prvním pohotovostním režimu < 1,0 W, v druhém < 0,5 W. 

Trouba pracující na 230 V (16 A) patří do energetické třídy A -30 % a Whirlpool hovoří o zkrácení doby tepelné úpravy pokrmů – a také snížení spotřeby – až o 50 %. Troubu navíc není často nutné – díky velice rychlému ohřevu – předehřívat.

Poznámka: Indukční pečení je proces kombinující gril a spodní ohřev s teplem vytvořeným mezi indukční deskou (viz foto níže) a kovovým dnem nádobí. 

 

 

Číst 11142 krát Naposledy změněno pátek, 09 leden 2015 04:05