čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Whirlpool AKZM 8910 IXL: indukce zvládá i běžné pečení a gril Doporučený

Technologie 6. smyslu, řada přednastavených receptů a programy pro pečení se sondou mají zaručit, že jídlo připraví i naprostý začátečník.  

Foto: Whirlpool

 

Indukční trouba Whirlpool AKZM 8910 IXL (39.990 Kč) s kruhovým topným tělesem a objemem 73 litrů patří do designové řady Cube Fusion. Nabízí společné tří úrovňové pečení, bezpečné trojité celoskleněné dveře s tlumeným zavíráním, černo-bílý textový displej a dotykové ovládání. Přednastavené recepty jsou děleny do 16kategorií, což dohromady dává 30 automatických programů, včetně těch pro pečení s tepelnou sondou. 

Příslušenství kromě indukční desky zahrnuje i hluboký nerezový plech pro indukční pečení, dva rošty a běžný hluboký plech, protože ji lze používat také tradičním způsobem (deska jde vyjmout), takže nechybí ani horkovzdušný režim, gril, rozmrazování, pečení chleba, udržování jídla v teple při 60°C, pečení zmrazených potravin či například nízkoteplotní režim pro kynutí těsta v troubě. 

Maximální pracovní teplota je 250 °C, kontrola času i teploty je elektronická, ovládání dotykové a spotřeba v prvním pohotovostním režimu < 1,0 W, v druhém < 0,5 W. 

Trouba pracující na 230 V (16 A) patří do energetické třídy A -30 % a Whirlpool hovoří o zkrácení doby tepelné úpravy pokrmů – a také snížení spotřeby – až o 50 %. Troubu navíc není často nutné – díky velice rychlému ohřevu – předehřívat.

Poznámka: Indukční pečení je proces kombinující gril a spodní ohřev s teplem vytvořeným mezi indukční deskou (viz foto níže) a kovovým dnem nádobí. 

 

 

Číst 11131 krát Naposledy změněno pátek, 09 leden 2015 04:05

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.