pátek 26 duben 2024
Text Size

Sony Xperia Z1 Compact: odolný, do ručky padnoucí a foťákovitý :)

Takový by měl být – alespoň podle výrobce – nový prémiový telefon u kterého se nemusíte bát oblíbené servisní výmluvy „jó vy tam máte zoxidované kontakty…“ 

Foto: Sony

 

V krátkosti Z1 Compact podle Sony charakterizuje následující:

  • rozměry tak akorát do kapsy (švh: 65 x 127 x 10 mm, 140 g)
  • odolný a vodotěsný design ve čtyřech barvách (bílá, černá, růžová a limetová)
  • fotoaparát s inteligentní automatikou, sekvenčním focením, optikou G Lens a obrazovým snímačem Exmor RS for mobile CMOS s rozlišením 20,7 mil. pixelů
  • HD displej o úhlopříčce 11 cm (4,3ʺ) a rozlišení 1 280 x 720 bodů
  • sdílení kontaktů a obsahu mezi mobilními telefony s operačním systémem iOS a Android (přenos kontaktů, fotografií, záložek, zpráv a mj. dokonce prý i aplikací přes NFC nebo přiložený kabel).

 

Design si mobil s Androidem 4.3 bere z vrcholu nabídky Sony, modelu Xperia Z1 (recenzi najdete zde, odkaz se otevírá do nového okna) a jeho odolnost je dána krytím IP55 a IP58 s tím, že je vodotěsný do hloubky 1,5 m po dobu až 30 minut. A i když ho stále ještě nebude možné ovládat pod vodou či s mokrou rukou, díky speciálnímu tlačítku spouště můžete pod vodou fotografovat či filmovat. Není také prý problém ovládat ho v rukavicích. 

Zbudován je čtyřjádrový procesor a akumulátor s kapacitou plných 2 300 mAh, přičemž výdrž je udávána na 18 hodin hovoru, 670 hodin v pohotovostním režimu, 94 hodin poslechu hudby či 12 hodin sledování videa.

Zajímavostí je automatické vypínání funkcí, pokud je nepoužíváte a jejich opětovný restart v okamžiku, kdy je opět potřebujete. Jasnou výhrou je široká podpora NFC a Sony ohlásila, že s touto technologií má k dispozici už více než 130 produktů. 

 

Výrobce vsadil i na co nejobsáhlejší a dlužno říci i v řadě případů univerzální příslušenství, jako je:

  • QX100: fotoaparát ve stylu výměnného objektivu, který se připojí k chytrému telefonu a ovládá přes jeho displej.
  • SmartWatch 2 – náramkové hodinky, které lze využít jako druhý displej na němž jdou číst zprávy, přijímat hovory a upozornění a jde také mačkat spoušť fotoaparátu. 
  • DK32 (viz foto níže) je magnetická kolébková dobíječka s níž můžete i při nabíjení sledovat film nebo poslouchat muziku.
  • SBH-80: náhlavní stereo souprava mj. opět s podporou NFC. 

 

Sony Xperia Z1 Compact se celosvětově začne prodávat od února 2014, cena zatím ještě nebyla stanovena.

 

 

 

 

Číst 4987 krát Naposledy změněno středa, 10 červen 2015 09:32

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.