pátek 26 duben 2024
Text Size

Toshiba Portégé Z30: lehký, bytelný a s dlouhou výdrží

Notebook nabízí čistý design, zvýšenou odolnost a je připraven na celodenní práci bez síťové zásuvky (výdrž až 12 h). Dokoupit jde i doková stanice. 

Foto: Toshiba

 

 

Z30 (od  28.490 Kč) je nástupcem modelu Z930, jehož odolnost byla mimo jiné ověřena i při náročné cestě napříč Jižní Amerikou s Danem Přibáněm. Nový model má mít ještě bytelnější šasi z hořčíkové slitiny a jeho hmotnost začíná na 1,2 kg. (Video ze zátěžových testů německé zkušebny TÜV Rheinland můžete shlédnout zde – čeština, externí odkaz se otevírá do nového okna).

Ultra přenosná novinka je vybavena displejem o úhlopříčce 33,8 cm (13,3ʺ) a tělo je vysoké pouze 18 mm.

Klávesnice je podsvícená a odolná proti polití.

(Poznámka autora: pamatujte, že při takovéto nehodě byste vždy měli ukončit práci, odpojit notebook od elektrické sítě, vyndat akumulátor a v ideálním případě notebook odnést na kontrolu, nebo alespoň nechat dobře vyschnout. Pokud ovšem nejde o nějakou lepkavou tekutinu. Pak se kontrola doporučuje vždy.)

Prvním modelem Z30, který se právě dostává na pulty, je Portégé Z30-A-12Q s Intel Core i5, 4 GB paměti RAM, integrovanou grafikou Intel HD Graphics 4400 a 256GB SSD flash diskem. Nechybí ale ani čtečka otisků prstů, Wi-Fi, tři rozhraní USB 3.0 a dokonce i plné HDMI (odkaz se otevírá do nového okna) a VGA (D-sub), takže nepojíte i starý monitor. Předinstalovány jsou Windows 7 Professional (64 bitů), ale v ceně dostanete i instalační disk Windows 8.1 Pro (64 bitů). Za tento model zaplatíte 28.490 Kč. Počkat si ale můžete i na levnější (26.553 Kč) Portégé Z30-A-12N, která se bude lišit jen velikostí SSD flash disku (128 GB). 

Doková stanice je univerzální pro všechny notebooky řady Z a Toshiba nám potvrdila, že tuto koncepci hodlá do budoucna udržet.

 

 

 

 

 

Číst 5101 krát Naposledy změněno středa, 10 červen 2015 08:18

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.