čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Ericsson TV & Media Report 2015: televize končí, video na mobilech jede

Nová studie ukázala, že spotřebitelé využívají služby VOD (video on-demand – video na vyžádání) jako nikdy předtím. Nárůst je patrný ve všech ohledech! 

Foto a grafika: Ericsson 

 

Každoroční zpráva reprezentuje názor 680 milionů lidí, a je tak jednou z největších svého druhu na světě. Průzkumu, který studii předcházel, se zúčastnilo 22.500 respondentů různých věkových skupin ve dvou desítkách států, mezi nimiž byla výrazně zastoupena i Evropa. 

A závěry?

  • Spotřebitelé tráví 6 hodin týdně sledováním streamovaného on-line videa. Toto číslo se od roku 2011 zdvojnásobilo.
  • Dvě třetiny teenagerů sledují TV a video na mobilních zařízeních, pouze jedna třetina na klasické TV.
  • Od roku 2012 vzrostlo sledování videa na chytrých telefonech o 71 %.
  • Jeden z deseti spotřebitelů sleduje YouTube více než tři hodiny týdně.Připočteme-li nahrávaný a stahovaný obsah, celkový podíl televize a videa sledovaný přes služby VOD představuje 35 %.

I když klasické televizní vysílání, tzv. lineární TV, zůstává stále na vrcholu zejména proto, že poskytuje možnost sledovat prémiový obsah a živé vysílání, například sport, a zároveň má i určitou sociální hodnotu, například sledování živě vysílaného programu spolu s celou rodinou, nárazové on-line sledování mění pravidla hry.

Klíčovým elementem VOD se stalo sledování více epizod v řadě.

Číst 3424 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.