čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Čekají nás velké změny v podobě flexibilních mobilních displejů

TCL - vysouvací displej. TCL - vysouvací displej.

Společnost TCL Communication představila například koncept tabletu s natřikrát složeným displejem a ukázala i koncept telefonu s vysouvacím displejem.

Foto: TCL


Oba koncepty představují to nejnovější a v současné době má sesterská společnost TCL-CSOT připraveno více než 30 různých designů zařízení s flexibilním displejem.


VELETRH CES 2021: Společnost TCL představila dva typy rolovatelných displejů OLED

 

Koncept mobilu s vysouvacím displejem využívá zobrazovací technologii AMOLED. Má tloušťku pouhých 9 mm a pracuje s motorovým vysouváním. Displej se tak dostává až na 19,8 cm (7,8") a díky rolovací koncepci nemá žádné předěly ani záhyby vyskytující se u skládacích displejů.

Naproti tomu koncept natřikrát složeného tabletu se může uplatnit všude tam, kde je pro přenášení vhodné menší zařízení za to na práci větší. Původně deseti palcový tablet (úhlopříčka 25,4 cm) se rozloží na zařízení s poměrem stran 20,8:9 s rozlišením displeje něco mezi Full HD a 4K (označeno bylo jako 3K bez bližšího upřesnění).

Více ve videu… (externí odkaz, Youtube)

https://youtu.be/3DEmB0xS1g4

 

 

 

 

Číst 1589 krát Naposledy změněno pondělí, 11 leden 2021 19:18

Média

{youtube}https://youtu.be/3DEmB0xS1g4{/youtube}

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.