čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Jak dopadla O2 TV na počátku roku? Nárůst kupodivu vcelku mírný…

AKTUALIZOVÁNO: Společnost O2 oznámila finanční a provozní výsledky za 1. čtvrtletí roku, včetně počtu zákazníků, s tím, že celosvětová krize nejvíce ovlivní její hospodaření až ve druhém čtvrtletí.

Foto: autor

AKTUALIZOVÁNO, 14:00 hod.: tisková zpráva společnosti T-Mobile říká, že její…: „Televizní služby T-Mobile používá téměř 171 000 zákazníků, tedy o 69,3 % meziročně více.“

 

Úvodem zprávy se píše, že „Světová pandemie koronaviru v posledních dvou týdnech prvního čtvrtletí výrazně ovlivnila společnost O2 Czech Republic po obchodní i provozní stránce. Došlo k výraznému útlumu aktivity obchodních kanálů v souvislosti s restrikcemi pohybu obyvatel v období nouzového stavu. To jsou, společně s výpadkem výnosů z roamingu, hlavní důvody, proč O2 dosáhlo v klíčových ukazatelích jen mírného růstu.“

Počet zákazníků O2 TV pracující jak na pevné lince od O2 tak na libovolném internetovém připojení dosáhl k 31. březnu 2020 celkových 459.000, a to včetně těch, kteří využívají specializované měsíční balíčky jako O2 TV Sport Pack a O2 TV HBO.

Za měsíc březen služba ohlásila meziroční nárůst počtu nových zákazníků o 15 %, což je v kontrastu s meziročním nárůstem ve výši 65 %, který – podle zaslané zprávy – zaznamenala v předchozích dvou měsících.

Počet zákazníků vysokorychlostního internetu (kabel i „bezdrát“) dosáhl ke konci 1. čtvrtletí 2020 počtu 840.000, celkový počet registrovaných mobilních zákazníků v ČR byl na konci března 2020 plných 5.862.000.

 

Číst 1498 krát Naposledy změněno čtvrtek, 28 květen 2020 15:23

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.