čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Uvedena Wi-Fi LED žárovka TP-Link Tapo L510E

Řadu produktů pro chytrou domácnost Tapo, představenou koncem loňského roku, rozšířila „chytrá“ a stmívatelná žárovka s možností dálkového ovládání přes mobilní aplikaci. Foto: TP-Link

AKTUALIZOVÁNO: Test Wi-Fi LED žárovky TP-Link Tapo L510E

 

Mezi klíčové vlastnosti patří „plánování a časovače“, nastavení různých úrovní osvětlení pro různé příležitosti, snadné připojení (žádný speciální rozbočovač, hub) a režim zvaný „Pryč“ (Away Mode). Ten využívá náhodného rozsvěcování a zhasínání domácnosti při odjezdu na víkend či dovolenou. K dispozici je také spolupráce s Amazon Alexa a Google Assistant v některém ze zavedených jazyků; ovládání hlasem v češtině nebo slovenštině zatím stále chybí.

ČTĚTE TAKÉ: Philips Hue Outdoor prosvětlí nejen vaši zahradu, ale třeba i pergolu

Mobilní ovládací aplikace Tapo app.

 

V domácnosti můžete využít jak jedinou žárovku, tak několik a stačí ji jen připojit k domácí Wi-Fi síti. Na rozdíl od Philips Hue, který pracuje s jiným systémem (více v Co je to) tak nepotřebujete speciální vyhrazený hub, který slouží jako můstek mezi vaším Wi-Fi směrovačem a žárovkami.

K TÉMATU: Úspora energie (rozcestník): nové štítky EU, tipy na mimořádně povedené výrobky

 

LED žárovka Tapo L510 využívá standardní patice E27, světelný tok dosahuje 806 lumenů (odpovídá asi 65 W u klasické žárovky), spotřeba je 8,7 W a barevná teplota 2700 K. Žárovka vyzařuje v úhlu 220 stupňů a pro komunikaci využívá Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n na frekvenci 2,4 GHz.

Cena a termín uvedení na český a slovenský trh nebyly zatím oznámeny.

Číst 1368 krát Naposledy změněno čtvrtek, 01 prosinec 2022 01:41

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.