pátek 19 duben 2024
Text Size

Odolný Cat S42 s programovatelným tlačítkem a Gorilla Glass

Za 6.799 Kč si můžete pořídit mobil do tvrdších a tvrdých podmínek, který má mít navíc i dlouhou výdrž a dobrou čitelnost dokonce i na přímém slunci. Foto: Bullitt Group

 

Skupina Bullitt Group, držitel globální licence na telefony Cat, uvedla i na český trh model testovaný podle standardů odolnosti MIL SPEC 810H a IP68 (viz Co je to). Cat S42 tak například úspěšně zvládl pád na ocelový povrch z výšky 1,8 m, včetně mnoha pádů na každou stranu a roh. V rámci testování byl také po dobu 35 minut ponořen do vody hluboké 1,5 m a zkoušena byla rovněž odolnost vůči vibracím a solné mlze. Krom toho má být schopen spolehlivě pracovat při extrémně vysokých či nízkých teplotách a umět se vypořádat i s teplotními šoky.

Stejně jako ostatní telefony Cat, lze S42 důkladně čistit horkou mýdlovou vodou nebo dezinfekčním prostředkem.

 

Cat S42 má zabudován displej s poměrem stran 18:9 s rozlišením 720 x 1440 bodů a úhlopříčkou 5,5" (14 cm). Displej je chráněn Corning Gorilla Glass 5 a je odolný proti poškrábání. Můžete ho také ovládat mokrými prsty nebo přes rukavice.

Mobil je postaven na čipové sadě Mediatek Helio A20 MT 6761D (čtyři jádra, 1,8 GHz) a má zabudovány 3 GB RAM, 32 GB ROM a mechaniku karty MicroSD. Obsluhuje ho Android 10 (s aktualizací na verzi 11), fotoaparát má rozlišení 13 mil. pixelů, přední pak pět milionů.

Samozřejmostí jsou datové služby přes LTE Cat 6, využít můžete i GPS systémy Glonass, A-GPS, Galileo, či BeiDou. Zabudována je rovněž Wi-Fi (typ nezjištěn), Bluetooth 5.0 a NFC. Akumulátor má udávanou kapacitu 4200 mAh.

Zajímavostí je programovatelné tlačítko vhodné pro funkci Push to Talk (PTT), SOS pro osamocené pracovníky a nechybí ani snadná aktivace baterky či fotoaparátu. Zabudovaný audio konektor typu jack (3,5 mm) je vodotěsný a mobil s obvyklou dvouletou zárukou (tři na zabezpečení) zvládne dvě karty SIM plus zmiňovanou kartu paměťovou.

Číst 1969 krát Naposledy změněno neděle, 05 červenec 2020 11:35

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.