pátek 29 březen 2024
Text Size

Telefon s profesionálním termo snímačem. Je tu nový Cat S62 Pro

Společnost Bullitt Group představila svůj odolný vlajkový model využívající snímač Flir Lepton 3.5 s nejvyšším dostupným rozlišením. Foto: Bullitt Group

 

Je to vůbec poprvé, kdy mohou běžní uživatelé získat přístup k  technologii zpracování termo obrazu VividIR Flir Systems, vylepšené funkci MSX (Multi-Spectral Dynamic Imaging) a technologii prolínání termálního a normálního obrazu. To druhé obstarává zadní fotoaparát s technologií Sony Dual Pixel s 12 mil. body (Mpix) a světelnosti f/1,8.

Snímání tepla a měření povrchové teploty můžete provádět na až 30 metrů, měřitelný rozsah je od -20 °C do 400 °C. Telefon lze rovněž používat k zjišťování řady vlastností, jako například k vyhledávání a identifikaci vlhkosti, průvanu, úniků, ohnisek požáru, elektrického zkratu nebo zvýšené teploty. Můžete s ním ale také třeba prověřit rozpálení u grilu.

Cat S62 Pro (17.499 Kč) s Android 10 (aktualizace na 11) pohání osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 660, 2,0 GHz, zabudováno je 6 GB RAM, 128 GB ROM a mechanika paměťové karty MicroSD (až 256 GB). Displej vybavený Corning Gorilla Glass 6 má úhlopříčku 14,5 cm (5,7"), rozlišení 1080 x 2160 bodů a poměr stran 18:9. Je optimalizován pro venkovní použití, telefon přes něj můžete ovládat i mokrými prsty nebo přes rukavice. Při testování odolnosti splnil americký vojenský standard MIL Spec 810H, odolnost vůči vodě/prachu odpovídá krytí IP68 a prověřován byl i na pád z výšky 1,8 m na ocelový povrch.

Zabudované Wi-Fi 5 (ac) doplňuje Bluetooth 5.0, NFC, GPS, AGPS, Glonass, BeiDou (záleží na verzi) a Galileo.

Zajímavostí je odolná pogumovaná zadní strana, očekávaná certifikace Android Enterprise Recommended (prý „již brzy“) a programovatelné tlačítko využitelné pro Push to Talk, SOS nebo k aktivaci baterky či fotoaparátu. Na telefon je poskytována dvouletá záruka, na aktualizací zabezpečení pak tříletá.

Rozměry Cat S62 Pro jsou 77 x 159 x 12 mm a hmotnost 250 g. Dobíjení akumulátoru Li-Ion s kapacitou 4000 mAh se dělá přes konektor typu USB-C a k dispozici je také rychlodobíjení (druh neoznámen).

Číst 1510 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.