pátek 19 duben 2024
Text Size

Skylink Anténa+: nové pozemní placené vysílání v DVB-T2

UVNITŘ MAPA POKRYTÍ: Skylink, ve spolupráci se společností Prague Digital TV připravuje spuštění kódované služby na terestrické platformě určené pro Prahu a okolí. Úvodní koláž: autor, foto: Skylink

 

Pokrytí Prahy a okolí – soubor ke stažení (1 MB, JPG) najdete níže v části „Stáhnout přílohy“.

 

Od 3. září 2020 přechází regionální síť 4 na kanálu 46 z formátu DVB-T na DVB-T2. Přechod se týká diváků, kteří přijímají televizní stanici Praha TV a rozhlasové stanice Český Impuls a Rádio Dechovka. Přechod na nový formát bude pro diváky znamenat přeladění televizorů a set-top boxů, současně ale budou také zahájeny technické testy nové placené televizní nabídky.

Testy budou probíhat v řádu týdnů, start nové služby Skylink Anténa+ se připravuje na říjen 2020, současně se zveřejněním podmínek pro přístup, tedy cen a technických parametrů.

Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group to komentoval následovně: „Terestrický příjem je v České republice stále velmi populární. Přechod z DVB-T/MPEG-2 na DVB-T2/HEVC díky podstatnému rozšíření kapacity terestrického vysílání otevřel cestu ke spuštění atraktivních placených programů. M7 Group nechce stát stranou. Na projekt v celostátním měřítku je třeba se připravit a získat potřebné zkušenosti. Naším prvním krokem bude spuštění placené služby v Praze a okolí.“

Skylink je člen společnosti M7 Group, nyní spadající pod skupinu Canal+ a momentálně provozuje satelitní a internetové televizní vysílání (Skylink Live TV).

Společnost Prague Digital TV provozuje regionální vysílání v DVB-T ze třech lokalit v Praze od roku 2012.

Číst 1779 krát Naposledy změněno pátek, 28 srpen 2020 13:13

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.