pátek 29 březen 2024
Text Size

Jablocom Essence: vylepšený mobil na váš stůl

Nový model stolního GSM telefonu s klasickou SIM kartou se inspiroval chytrými telefony, takže přináší celou řadu zajímavých funkcí.  

Foto: Jablocom

 

 

Podle tiskové zprávy v sobě Jablocom Essence (4.290 Kč) spojuje „nekomplikované ovládání klasického stolního telefonu s volitelnou cloudovou službou.“ Ta nabízí především synchronizaci kontaktů s Google či MS Exchange, přístup k telefonu přes web nebo nástroje pro hromadnou správu telefonů ve firmách. Právě sem totiž momentálně směřuje většina produktů značky Jablocom. 

Jak vidíte z fotografií, jde opravdu o stolní telefon využívající ovšem GSM síť. Díky průběžné synchronizaci lze mít aktuální seznam kontaktů jak na počítači, tak v mobilu i v Essence. Pomocí webového prohlížeče na PC nebo v tabletu můžete telefon pohodlně nastavit, prohlédnout si seznam nevyzvednutých volání nebo přijaté zprávy, a to i v okamžiku, kdy jste mimo kancelář. 

Pro firemní použití je pak určena možnost vytvářet skupiny telefonů, kterým je možné přiřadit sdílené kontakty, určovat uživatelská práva, měnit nastavení, vzdáleně aktualizovat jejich software nebo je uzamknout.

Essence sice ještě nemá dotykové ovládání (jak je vidět, displej je tradiční), ale nechybí hlasitý odposlech, tlačítko tichého režimu nebo třeba možnost konferenčního hovoru. Důležitá tlačítka mají navíc zabudovány LED diody, takže pokud například zmeškáte hovor, upozorní vás na něj blikáním.

Jablocom prodává stolní telefony se SIM kartou prakticky do celého světa od roku 2005. V průběhu doby se měnila i struktura spotřebitelů. Telefony původně určené seniorům se brzy uplatnily v domácnostech, dnes větší část směřuje do firem. Essence se proto snaží vyjít vstříc oběma segmentům. 

 

 

 

Číst 4321 krát Naposledy změněno středa, 10 červen 2015 08:54

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.