pátek 19 duben 2024
Text Size

Uveden byl kapesní fotoaparát Canon PowerShot Zoom s konstrukcí monokulárního dalekohledu a hmotností 145 gramů

Zcela nový a hodně jinak vypadající foťák nabídne rozlišení 12,1 mil. obrazových bodů, pixelů, optickou stabilizaci a nejmodernější rychlodobíjení. Foto: Canon

 

Speciální kompaktní fotoaparát v minimalistickém provedení přijde na 8.790 Kč a je určen pro rodiny, které rády chodí na výlety či třeba pozorovatele přírody. Je navržen zcela jinak, což je dobře vidět z fotografií, a zabudováno je průběžné automatické ostření a sekvenční focení s rychlostí 10 sn./s.

Canon PowerShot Zoom s elektronickým hledáčkem disponuje přepinatelnou ohniskovou vzdáleností v rozsahu 100 a 400 mm (800 mm digitálně) při světelnosti f/5,6, resp. f/6,3. Má čtyřosou optickou stabilizaci, natáčení videa v rozlišení Full HD (1080p, 24, 25 a 30 sn./s, MPEG-4) a připojení přes Bluetooth i Wi-Fi. Dobíjení obstará konektor USB-C s rychlodobíjením systému USB-PD, udávaný čas je 2 hod., výdrž uvedena nebyla.

 

Vedle něj společnost představila také Canon Speedlite EL-1, výkonný blesk určený, díky své robustní konstrukci odolné proti povětrnostním vlivům, klidně i do náročných podmínek. Široký rozsah nastavení výkonu ve 14 krocích v rozmezí od plného až po 1/8192 dává vyšší míru kontroly nad osvětlením, krátká doba nabíjení od 0,1 do 0,9 s a napájení s novým akumulátorem Canon LP-EL dovoluje pořizovat snímky s bleskem v rychlém sledu a po delší dobu (zhruba 335 záblesků při plném výkonu). V režimu nepřetržitého snímání se výkon automaticky sníží o jednu hodnotu a citlivost ISO se namísto toho o jednu hodnotu zvýší kvůli úspoře energie, prodloužení výdrže a zkrácení doby nabíjení.

Novinka využívající aktivní systém chlazení s interním ventilátorem (směrné číslo 60) a je určena pro nejnovější profesionální digitální zrcadlovky a bezzrcadlovky Canon EOS-1D X Mark III, resp. Canon EOS R5. Speedlite EL-1 je také možné, pro studiové účely, propojit s až patnácti dalšími blesky.

 

 

Číst 1354 krát Naposledy změněno středa, 14 říjen 2020 15:46

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.