pátek 19 duben 2024
Text Size

Nová česká elektronická stavebnice Boffin Magnetic zahájila předprodej

Zaměřena má být na prý takřka všechny cílové skupiny dětských uživatelů, kteří mají možnost  sestrojit si rozmanité elektronické projekty a získat tak základní znalosti o fungování věcí každodenní potřeby.Foto: 3Dsimo

 

Podle výrobce, českého start-upu 3Dsimo, jdou už se základní sadou sestavovat projekty typu jednoduché LED žárovky, autíčka na dálkové ovládání nebo plně funkčního „Gameboye“. Zábavná forma má základy elektroniky více přiblížit a hra navazuje na oblíbenou stavebnici Boffin, které se jen v České republice prodalo přes 250.000 kusů.

„Boffin jsme si přáli vyrábět především s ohledem na jeho přínos v oblasti rozvoje dětí školního věku. V České republice se každým rokem setkáváme s větším nedostatkem schopných odborníků v technických oborech a informačních technologiích. Většina dětí a teenagerů nad podobnou kariérou neuvažuje, protože se jim zdá příliš složitá a nerozumí fungování základních technologií, které dennodenně používají. Naše stavebnice poslouží každému rodiči, který chce svému dítěti toto základní povědomí dopřát a otevřít mu tak širší možnosti již od útlého věku,” přibližuje David Paškevič, výrobce stavebnice.

Stavebnice vzniká v pražské dílně technologického startupu 3Dsimo, úspěšného na poli 3D per, který značku Boffin letos zahrnul do svého portfolia.

Číst 1233 krát Naposledy změněno pátek, 06 listopad 2020 10:23

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.