pátek 29 březen 2024
Text Size

Samsung natočil ukázkové video z pražské zoo v rozlišení Ultra HD (8K)

Unikátní záběry zvířat z pražské zoologické zahrady v ultravysokém rozlišení 8K nabízí profesionální video natočené ovšem na mobilní telefon Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G. Foto: Samsung

 

Jeho premiéru mohou návštěvníci vidět ve znovuotevřené zoo v tzv. Vzdělávacím centru, kde je nainstalován televizor Samsung QLED 8K. Video má délku dvě minuty a obsahuje záběry vybraných suchozemských i vodních zvířat a je vůbec prvním krátkým dokumentem o Zoo Praha natočeným skutečně v rozlišení Ultra HD (8K).

Autorem námětu a scénáře je Jakub Jahn, jehož studio pro Samsung video také produkovalo. Zájemci ho rovněž mohou zhlédnout na YouTube kanálu Samsung Česko a Slovensko (externí odkaz), odtud k vám ale nejspíše v 8K vůbec putovat nebude, takže největší jistotou je si ho skutečně stáhnout (externí odkaz, HEVC, koncovka MP4, 1,1 GB).

Číst 1828 krát Naposledy změněno pátek, 18 prosinec 2020 02:03

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.