Vytisknout tuto stránku

Mozilla a Panasonic: partnerství pro „chytráky“

Platforma Firefox se má stát základem příští generace chytrých televizorů Panasonic. Obě firmy se na tom dohodly na veletrhu CES 2014. 

Foto: Mozilla

Partnerství nebude směřovat jen k vývoji Firefox OS pro televizory, ale i k jeho propagaci. Vše bude postaveno na HTML 5 a komplexně integrováno do chytrých TV. Cílem je také dosáhnout plné kompatibility s webovými technologiemi a standardy HTML 5 používanými pro cloudové služby a další propojená zařízení. Výsledkem by tak mělo být zpřístupnění dat z různých webových služeb prostřednictvím jedné aplikace, což umožní vývojářům kombinovat internetový obsah a služby jdoucí s televizním vysíláním. 

Například základní televizní funkce jako menu či EPG jsou momentálně naprogramovány jako vložené aplikace. V budoucnu budou napsány v HTML 5, což mj. dovolí zobrazovat přizpůsobená uživatelská rozhraní na základě vašich preferencí a přidány budou nové funkce pro sdílení obrazovky více uživateli současně, a to třeba i na externích zařízeních.

Příští generace chytrých televizorů Panasonic má být také schopna monitorovat a ovládat zařízení v domácnosti, či mimo ni.

 

Číst 6436 krát Naposledy změněno úterý, 24 červen 2014 03:15