pátek 29 březen 2024
Text Size

Mozilla a Panasonic: partnerství pro „chytráky“

Platforma Firefox se má stát základem příští generace chytrých televizorů Panasonic. Obě firmy se na tom dohodly na veletrhu CES 2014. 

Foto: Mozilla

Partnerství nebude směřovat jen k vývoji Firefox OS pro televizory, ale i k jeho propagaci. Vše bude postaveno na HTML 5 a komplexně integrováno do chytrých TV. Cílem je také dosáhnout plné kompatibility s webovými technologiemi a standardy HTML 5 používanými pro cloudové služby a další propojená zařízení. Výsledkem by tak mělo být zpřístupnění dat z různých webových služeb prostřednictvím jedné aplikace, což umožní vývojářům kombinovat internetový obsah a služby jdoucí s televizním vysíláním. 

Například základní televizní funkce jako menu či EPG jsou momentálně naprogramovány jako vložené aplikace. V budoucnu budou napsány v HTML 5, což mj. dovolí zobrazovat přizpůsobená uživatelská rozhraní na základě vašich preferencí a přidány budou nové funkce pro sdílení obrazovky více uživateli současně, a to třeba i na externích zařízeních.

Příští generace chytrých televizorů Panasonic má být také schopna monitorovat a ovládat zařízení v domácnosti, či mimo ni.

 

Číst 6396 krát Naposledy změněno úterý, 24 červen 2014 03:15

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.