pátek 29 březen 2024
Text Size

Tablety pro malé děti: Alcatel TKEE Mini a Alcatel TKEE Max

UVNITŘ ČESKÉ I SLOVENSKÉ CENY: TCL Communication představila dva tablety určené pro předškolní děti a v rozměrnější podobě pro ty školou povinné na prvním stupni. Foto: TCL Communication

 

Novinky obsahují dětskou nadstavbu v češtině a slovenštině a také rodičovskou kontrolu, jako blokování reklam a nákupu aplikací, kontrolu stahování a možnost časově omezit používání tabletu. Rodiče také mohou nastavovat uživatelské profily podle věku dítěte a součástí tabletu jsou i vzdělávací aplikace a hry; zpravidla nejsou lokalizovány do češtiny a slovenštiny.

Oba tablety mají ochranou zraku před modrým světlem displeje a jsou certifikovány TÜV Rheinland. TKEE Mini je vybaven výklopným stojánkem a odolným snímatelným pouzdrem z pryže se zaoblenými hranami a díky tomu má odolat i nešetrnému zacházení a, cituji, „stovkám pádů z výšky až jeden metr.“ Součástí TKEE Max je zase odolný kryt chránící tělo i displej (má vydržet až metrové pády). Můžete ho složit do stojánku typu „A“ vhodného pro sledování videa.

 

Alcatel TKEE Mini (foto výše) s o. s. Android 9 je vybaven displejem s úhlopříčkou 17,8 cm (7"), zabudována je dvojice reproduktorů, přední a zadní fotoaparát, Bluetooth a Wi-Fi. Hmotnost tabletu je 440 g, rozměry 176 x 126 x 12 mm a akumulátor o kapacitě 2580 mAh by podle výrobce měl zvládnout celodenní práci.

 

Rozměrnější Alcatel TKEE Max (foto výše a v úvodu) s Android 10 je pouze o 10 g těžší, ale už má LCD displej typu IPS s úhlopříčkou 10,1", tedy 25,7 cm. Uživatelské prostředí je zaměřeno na děti ve věku od 7 do 10 let. Je také vybaven senzorem sledujícím vzdálenost očí od obrazovky a jestliže je kratší než 25 cm, zařízení na to dítě upozorní. Chytrou funkcí je i to, že tablet po 30 minutách používání automaticky doporučí přestávku. Akumulátor má kapacitu 4080 mAh a měl by opět vydržet den. Dobíjí se už ale přes konektor USB-C.

Alcatel Mini bude u nás a na Slovensku ke koupi v oranžové barvě s modrým pouzdrem za 2.490 Kč, resp. 99,90 €, Alcatel Max bude v prodeji od března ve světle zelené barvě za 3.490 Kč, resp. 134,90 €.

 

Číst 1548 krát Naposledy změněno pátek, 29 leden 2021 02:48

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.