sobota 27 duben 2024
Text Size

Co je to Titan OS? Novinka s reklamním prostorem pro televizory

„Evropská společnost vyvinula nezávislý operační systém se špičkovými reklamními řešeními spravovanými společností Titan Advertising, jehož cílem je propojit celý televizní ekosystém prostřednictvím obchodního modelu, který je výhodný pro obě strany.“

Tolik citace z tiskové zprávy společnosti Titan OS S. L. Co to znamená v praxi? Přirovnejme si to k supermarketu. Tomu už dlouho nestačí jen prodávat zboží, ale bere si peníze za jeho zavedení do svého systému, za umístění na poličce na výhodnějším místě, atd., atd.

Výrobce televizorů se tak nebude živit pouze výrobou televizorů, nýbrž bude na svých přijímačích prodávat i reklamní prostor. Jde tak o první operační systém pro televizory s podporou reklamy, což má, podle záměru tvůrců o. s., společnosti Titan OS S. L. (nové okno), umožnit rozšíření jejich podnikání. Jinak řečeno: chce nabídnout generování pomalu nepřetržitých příjmů, které budou výrobcům televizorů s tímto o. s. plynout z reklam všeho druhu. Pochopitelně po odečtení nějakých provozních a možná i dalších poplatků společnosti Titan OS S. L., resp. Titan Advertising.

Výrobce, podle výše zmiňované oficiální tiskové zprávy, svým o. s. cílí zejména na asi 40 % trhu s televizory (GFK, 2022), který nemá své přístroje postaveny na vlastním, firemním, operačním systému. Bavíme se tedy o přijímačích stojících mimo svět Tizenu od Samsungu, WebOS od LG Electronics a také mimo společnosti využívající Google Android TV, resp. Google TV, což samozřejmě v posledním případě nevylučuje přetažení některých značek.

Tisková zpráva, kterou jsem našel na stránkách Titan OS S. L. (nové okno), rovněž říká, cituji: „Prostřednictvím strategického partnerství s TP Vision, mezinárodní společností odpovědnou za design, výrobu, marketing a prodej televizorů značky Philips, je operační systém nastaven na zavedení na linuxové televizory Philips a AOC a pronikne do rozsáhlé základny milionů uživatelů…“

A další… „Titan OS S.L. také vstoupila do strategického partnerství s Currys, předním technologickým maloobchodem ve Velké Británii a severských zemích. Jako součást partnerství Currys spustí operační systém na televizorech značky JVC…“

První modely televizorů má ještě letos, tedy v roce 2024, uvést Philips (TP Vision) a JVC (Currys), proslýchá se však, že už byly uvedeny minulý rok, jen nikoli pod zmiňovaným jménem.

Titan OS S. L. je společnost se sídlem v Barceloně, s pobočkami v Amsterdamu a Tchaj-peji. Společnost se specializuje na vývoj softwaru a řešení pro tzv. Connected TV, my bychom řekli spíše Smart TV.

Další informace, včetně seznamu uváděných televizorů značky Philips v roce 2024, na Televizním webu (externí odkaz, nové okno).

 

Číst 296 krát Naposledy změněno pondělí, 12 únor 2024 14:07

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.