pátek 29 březen 2024
Text Size

„Živí mrtví“, selský rozum a „rozvolňování“

Na seriálu Živí mrtví mě fascinují především tři věci. Připitomělá americká výchova přežila i konec světa a dlouhé roky přežil i bezolovnatý benzin, který vám jinak klidně i po pouhých třech měsících zadře motorovou pilu. A třetí věc? Ilustrace: archiv autora

Snad nikdo nepřišel na koktejly páně Molotova, které by mohly se „zombáčema“ řadu věcí krásně pořešit. U amerických filmů a seriálů se ale poslední dobou nelze divit ničemu. Scenáristických lapsusů je tam jako máku, selský rozum režie se pomalu zcela vytratil stejně, jako dobrá kamera a střih. Tyhle podivné věci se navíc šíří po světě, a to včetně Česka.

Živí mrtví jsou v každém případě nezvykle dlouhý seriál nejen na dnešní dobu, a to si zaslouží uznání stejně, jako jistá vyváženost a konzistentnost. Konec konců uznání si zaslouží i za udržení dějové linky, protože její „rozvolňování“ (abych zapadl do domácího novotvarování) je po tolika řadách docela běžná záležitost. Mimochodem všimli jste si, jak se poslední dobou u dlouhých seriálů zhoršil konec a že závěrečný díl – někdy i celá řada – je velmi často nesledovatelný?

Uvidíme jak dopadnou Živí mrtví. Tedy pokud se dočkáme konce a nebude to běžná realita.

V dnešním podivném světě bez paměti a selského rozumu jeden nikdy neví!

 

Číst 1509 krát Naposledy změněno středa, 01 září 2021 07:20

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.