čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

IBM Five in Five: „IBM odhalila pět inovací, které v příštích pěti letech změní náš život“

Před deseti lety jsem dostal tiskovou zprávu s tímto názvem. Na to co popisovala, resp. co naznačovala, a co z toho se splnilo se nyní podíváme. Ilustrace: archiv autora

Na úvod další citace: „Armonk, stát New York – 19. prosince 2011: Společnost IBM odhalila již šestý každoroční přehled „IBM Five in Five“ (#ibm5in5), jenž poukazuje na pět inovací, které mají potenciál změnit během příštích pěti let to, jak lidé pracují, žijí a baví se. Seznam technologií vychází z tržních a společenských trendů a zároveň se inspiruje nejnovějšími technologiemi vyvíjenými v laboratořích IBM po celém světě.

Odborníci IBM očekávají tyto trendy:

  • Energetické potřeby svého domova budeme schopni pokrýt energií vlastní výroby
  • Již nikdy nebudeme potřebovat hesla
  • Čtení myšlenek již nebude pouhou science fiction
  • Digitální propast přestane existovat
  • Z nevyžádaných e-mailů se stanou e-maily důležité“

Tak co na to říkáte?

Jak se na to dívám já, připadá mi, že se nesplnil ani jediný z bodů, a to včetně položky „Digitální propast.“ Ta je podle mého názoru dnes ještě větší než před deseti, dvaceti roky a svědčí o tom nejen hodně volných pracovních míst, ale zejména naprosté neschopnost většiny lidí  vypořádat se s běžnými problémy typu převod fotky z mobilu do počítače, atd., atd.

Digitální propast nejenže nepřestala existovat, ale ještě se prohlubuje!

Tohle se IBM úplně nepovedlo, ale jak říká klasik, „i mistr tesař se někdy utne!“

 

Číst 1262 krát Naposledy změněno úterý, 21 září 2021 12:12

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.