úterý 19 březen 2024
Text Size

TCL uvedlo televizory a další domácí spotřebiče pro letošní rok. Od Android TV přechází na Google TV

Společnost, která je od roku 2020 partnerem české fotbalové reprezentace, oznámila tři modelové řady TV, několik zvukových lišt a také tradiční domácí spotřebiče, jako chladničky, pračky a robotický vysavač vysoký pouze 70 mm. Foto: autor a TCL

V případě televizorů jen stručně. Větší článek vyšel na Televizním webu (externí odkaz). Představeny byly modely řady C a patří sem C72, C72+ a C82. Ke koupi budou v úhlopříčkách od 109 cm (43") do 191 cm (75") a některé možná už tento měsíc.

ČTĚTE TAKÉ: Co je to Google TV

 

TCL C725.

Televizory s Google TV

Základní charakteristiky, resp. rozdíly, vypadají takto:

  • TCL C72 – rozlišení Ultra HD (4K), obrazovky typu LCD QLED, Google TV (Android TV)
  • TCL C72+ – rozlišení Ultra HD (4K), obrazovky typu LCD QLED, 100 Hz, Google TV (Android TV)
  • TCL C82 (foto v úvodu) – rozlišení Ultra HD (4K), obrazovky typu LCD QLED, podsvícení Mini LED, Google TV (Android TV) a zvukový systém Onkyo. Určena zejména pro sport…

 

Zvukové lišty

Pokud jde o zvukové lišty, představené modely vidíte na snímku výše. Vrcholem je TCL TS8132 s Dolby Atmos 3.1.2 (dva speciální reproduktory právě pro Atmos) a bezdrátovým subwooferem.

Zabudováno má být celkem osm reproduktorů, audio systém je kompatibilní s Google Chromecast, Apple AirPlay a hlasovými asistenty. Propojení s televizorem přes HDMI eARC.

 

Domácí spotřebiče

V případě domácích spotřebičů (foto Breeva výše plus parametry vysavače Sweeva) je základní ideou propojitelnost/ovladatelnost. Firma uvedla novou mobilní aplikaci TCL Home APP, která vše zastřešuje a její spotřebiče z kategorie Home Comfort mají být propojeny přes Wi-Fi a dovolují ovládání hlasem pochopitelně nikoli v češtině či slovenštině. Toho se dočkáme až budou takto pracovat Alexa nebo Google Assistant. Tedy pokud někdy budou, protože je to v druhém případě slibováno už hodně dlouho.

 

Nový robotický vysavač TCL Sweeva.

Představeny byly následující výrobky:

  • TCL Sweeva – robotický vysavač vysoký pouze 70 mm ve dvou provedeních – Sweeva 1000  a Sweeva 2000. Čtyři režimy čištění, třístupňové nastavení výkonu, automatické dobíjení, režim plánovaného úklidu či automatické přerušení provozu. Sweeva 2000 má připojení přes Wi-Fi a funkci IOT (zapojení do světa spotřebičů s tzv. internetem věcí).
  • TCL Breeva (foto výše) – čističky vzduchu s ovládáním přes Wi-Fi (aplikace TCL Home) a propojením na IOT ve třech modelech. Breeva A2 má redukovat až 99,97 % mikrobů, používá infračervený prachový senzor a detekci koncentrace těkavých organických látek. Breeva A3 a A5 už používají sterilizaci přes lampy pracující se zářením typu UV-C (ničení bakterií a mikroorganismů).
  • TCL NZ – přenosná klimatizace s provozní hladinou hluku 58 dB, energetická třída A++
  • TCL P – pračky ve třech modelech lišící se kapacitou (8, 9 nebo 10 kg) pracují s invertorovými motory, mají parní praní a automatické dávkování, které odhadne hmotnost a charakter praného prádla a podle toho dávkuje množství vody a pracího prostředku

 

Americká chladnička TCL RP470CXE0, typu „French Door“.

Domácí spotřebiče – chladničky

TCL se zaměřilo na výrobky typu Side by Side (tzv. ameriky) a "French Door" (jiný druh „amerik“ s dvoudvéřovou chladicí částí nahoře a šuplíkovým mrazákem dole). Mezi oznámené vlastnosti patří i duální invertorový kompresor a můžeme se zatím jen dohadovat o co jde (že by skutečně dva kompresory…?).

  • TCL RP318BXE0 – nerez, poličky a kování se stříbrným lemem, beznámrazová (všude), digitální panel na čelní straně s nastavením teploty pro jednotlivá oddělení, přímý přístup k funkcím bez nutnosti chladničku otevírat
  • TCL RP470CXE0 – matný povrch z nerezové oceli, beznámrazová (všude), přihrádka pro potraviny s udržením vlhkosti 90 %, kontejner Aroma Safe (snížená vlhkost pro čerstvé potraviny)
  • TCL RP503SXE0 (na snímku) – matný nerez, beznámrazová (všude), digitální displej na čelní straně, teplotní sensory i po stranách s měřením jednotlivých zón, režim umožňující začít chladit ihned při otevření dveří po delší dobu, detekce kombinace teploty a vlhkosti

 

Číst 1636 krát Naposledy změněno pondělí, 24 leden 2022 12:26

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.