čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Přicházejí Moscow Noir: už v pátek večer na stanici Skylink 7

AKTUALIZOVÁNO: A jak se říká v zaslané tiskové zprávě, „Není náhoda, že pro natáčení tohoto seriálu nenašel švédský producent Piodor Gustafsson ruského koproducenta. Řadu postav v seriálu totiž není problém identifikovat s reálnými lidmi.“ Foto: Skylink

AKTUALIZOVÁNO, 1. 6. 2021: Skylink připravil soutěž se seriálem Moscow Noir o 4K televizor a další ceny. Více na www.skylink.cz/soutez (do 4. 6. 2021). Všechny epizody seriálu jsou už nyní ke zhlédnutí v internetové Skylink Live TV.

 

 

Švédský seriál Moscow Noir pojednává o „ruském podsvětí v souvislostech“. Vznikl na základě knihy Dirigent z Petrohradu, kterou napsali Leander Engström a Camilla Grebe, kteří deset let žili v Rusku a vše má vycházet z reálných zážitků.

ČTĚTE TAKÉ: Skylink se více zaměřuje na kvalitní obsah. Na jeho stanici roste zájem o ten, který u nás nikdo jiný nešíří

Uvozen je sloganem „Svět nebezpečných oligarchů připomíná obrovský, dokonale sehraný orchestr, který řídí jediný dirigent – bezohledná touha po moci.“

V tomto chaotickém světě zkouší štěstí Tom Blixen, mladý ambiciózní investiční bankéř ze Švédska. Když narazí na společnost Neftnik vlastnící stará vytěžená ropná pole, zdá se, že se na něj usmálo štěstí. Obzvláště když zjistí, že tak docela vytěžená nejsou. Majitelé společnosti jsou sice dosti temné figury, ale Tom je přesvědčen, že nemají o přítomnosti ropy potuchy a pokusí se jejich podíly koupit. Riskantní plán se rychle zhroutí a Tom se ocitá uprostřed krvavé války oligarchů, politiků a zbohatlíků všeho druhu.

Na seriálu se vedle Švédska podílela i Litva a Finsko, má osm dílů při stopáži 45 minut na každý. První dva díly bylo možné zhlédnout v novinářské předpremiéře a nesly se ve střídavém duchu klidných a až akčních záběrů s místy dosti naturalistickou kamerou. Rozhodně nic pro děti i když ty jsou dnes zvyklé – z amerických „zabíjaček“ – na ledacos.

Po dvou dílech těžko hodnotit, ale podle mého to rozhodně stojí za to něco zhlédnout.

Číst 1204 krát Naposledy změněno úterý, 01 červen 2021 14:36

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.