pátek 29 březen 2024
Text Size

LG začalo hromadně uvádět televizory pro sezónu 2021/2022

Společnost se za svým největším konkurentem, což je taktéž korejský Samsung, opozdila o několik měsíců a nejinak tomu bylo i loni. Foto: LG Electronics

Prodejní výsledky jsou jednoznačné. Samsung je v televizorech dlouholetou jedničkou, LG z kdysi druhého, třetího místa padá níže. Zda to souvisí s uváděním novinek na trh můžeme jen spekulovat, ale podle mého na tom něco bude. V době kovidové je to rozhodně o to důležitější, protože jsme svědky radikálního nárůstu průměrné velikosti úhlopříček a při potížích s kiny není divu. Roste také natěšenost na nové modely a nejspíše si zákazníci také všimli přínosu nového druhu podsvícení zvaného Mini LED (co je to).

ČTĚTE TAKÉ: LG nabídne svůj operační systém WebOS dalším výrobcům televizorů

A co že to společnost vlastně uvedla?

Jde o LCD televizory s obrazovkami NanoCell a někdy i s novým podsvícením Mini LED (MiniLED), tedy miniaturními LED diodami, které dávají naději na lepší černou a akurátnější barevné podání.

Nové televizory LG QNED pro rok 2021 s podsvícením Mini LED a rozlišením Ultra HD (8K).

 

Konkrétně jde o modely řad QNED91(4K), dále o QNED96 a QNED99 s rozlišením Ultra HD (8K). Co se týče úhlopříček, má jít o velikosti od 165 cm (65") do 218 cm (86"). V tiskové zprávě se uvádí, cituji, že „Například 86palcový televizor LG s rozlišením 8K (model 86QNED99) je podsvícen přibližně 30 000 LED diodami uspořádanými tak, aby vytvořily přibližně 2 500 stmívatelných zón a zajistily 10krát lepší kontrastní poměr než běžné LCD televizory.“

Televizory LG QNED mají být zpočátku dostupné v Severní Americe, v následujících týdnech pak i v dalších regionech po celém světě. Bližší termíny ani ceny oznámeny nebyly.

 

Číst 1711 krát Naposledy změněno čtvrtek, 15 červenec 2021 15:33

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.