pátek 19 duben 2024
Text Size

„Push“ chladničky? Má je Indesit a s 15letou zárukou na kompresor!

Známe zprávy typu push, letitě jsou na trhu i „pušapky“ a našlo by se jistě i něco dalšího. O chladničkách jsem ale nikdy neslyšel a marketingový novotvar Push & Go tak doprovází některé poslední novinky značky Indesit. Foto: Indesit

U nových kombinovaných chladniček má jít o, cituji, „…rychlé obnovení optimálních podmínek i po vložení mimořádně velkých týdenních nákupů, a to pouhým stiskem stejnojmenného tlačítka“. A výrobce v zaslané zprávě ještě dodává: „Nové chladničky mají mimořádně variabilní interiér, police s extrémní nosností 100 kg a jsou vybaveny i speciálními zásuvkami nebo praktickou úložnou dózou Pick & Go pro uskladnění či přenos potravin. Na kompresory spolehlivých chladniček se vztahuje nadstandardní 15letá záruka!"

Tolik citace a nyní se pojďme podívat na uvedené modely a vybrané technické parametry. Uvedeny byly čtyři z toho dva bez výše zmiňované funkce. Všechny mají šířku 60 cm a nemusejí se odmrazovat.

 

LI8 SN2E K přijde na 8.500 Kč.

 

Chladničková klasika třeba i v černé

Indesit LI7 SN1E X a Indesit LI8 SN2E K se liší nejen barvou (nerez a černá), ale také výškou. Ta je v prvním případě 176 cm a v druhém 189 cm. Společnou pak mají technologii Pure Wind, která po opětném zavření chladničky zrychleně sníží vnitřní teplotu (pochopitelně není tak výkonná, jako Push & Go). A děje se tak prý pokaždé, když otevřete a zavřete dvířka. Společná je i rozměrná zásuvka na ovoce a zeleninu a speciální šuplík v mrazničce do kterého můžete umístit extra rozměrné potraviny.

S podrobnějšími parametry se podívejme na model LI8 SN2E K. Jeho průměrná roční spotřeba energie je 310 kWh a odolnost při výpadku proudu je udávána na 16 hod. Celkový objem je 328 l, chladnička zabere 230 l. Hlučnost     je udávána na 40 dB.

 

Indesit INFC8 TO32X. Nádobu Pick & Go vidíte hned v úvodu, ovládání je na snímku níže.

 

Vyspělejší modely s dotykovým ovládáním a…

Další dva výrobky, Indesit INFC8 TO32X (191 cm, nerez, 11.990 Kč) a Indesit INFC9 TI21W (203 cm, bílá, cena nezjištěna), jsou už vyšší a používají také zmiňovanou funkci Push & Go u které výrobce hovoří o „až o 40 % rychlejším zchlazení nákupu“. V podstatě tedy jde o zapnutí jakéhosi „extra chlazení“, což je funkce (tzv. super mrazení), kterou známe z provozu mrazničky.

U těchto modelů také už najdeme šuplík se zvýšenou vlhkostí, resp. její regulací, a nechybí ani nulová zóna pro maso a ryby.

Model v bílé má ovládání uvnitř chladničky, nerez na vnější straně dveří a k dispozici má i nádobu zvanou Pick & Go.

U nerezové INFC8 TO32X je průměrná roční spotřeba energie 252 kWh, odolnost při výpadku proudu 17 hod. a čistá kapacita chladničky 231 l, mrazáku 104 l. Udáván byl ještě mrazicí výkon 11 kg za 24 hod., hlučnost je 40 dB.

Indesit INFC8 TO32X – řízení teploty.

 

Číst 1107 krát Naposledy změněno úterý, 24 srpen 2021 04:57

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.