pátek 19 duben 2024
Text Size

První televizor s WebOS jiné značky než LG míří do Česka. Uvede ho společnost Impesat

Od italského Telesystemu k nám připutují možná dokonce dva televizory s tímto operačním systémem, který nedávno začala, pro jiné výrobce, licencovat společnost LG Electronics. Foto: Telesystem

První televizor s LG WebOS 5.0 (nejnovější je 6.0) se jmenuje Telesystem TS50 4K WEBS, možná ale bude ke koupi i Telesystem TS43. Oba jsou tak říkajíc „smart“, takže nabízejí nejrůznější aplikace a podle všeho (zpráv je zatím málo) by měly být stejné, jako u LG (více na odkazu níže).

ČTĚTE TAKÉ:

Rozlišení obrazovky modelu TS50, o němž teď bude řeč, je Ultra HD (4K), obsah s HDR je přehráván v HDR10 a HLG, a osazení tunery je kompletní, tedy včetně DVB-S2 a DVB-T2/HEVC. K televizoru se mají dodávat dva dálkové ovladače.

V zaslané informaci se hovoří i o zabudovaném systému hlasového ovládání LG ThinQ AI a jak vidíte z úvodního snímku, jeden dálkový ovladač je shodný s pohybovými ovladači LG. Hardware už má být vlastní, tedy Telesystemu, ale pochopitelně musí vyhovovat zadání vlastníka WebOS, tedy LG. Firma se tak zařazuje po bok Googlu (Android TV), který je už licencován řadu let. Ostatní masoví výrobci (Hisense, Panasonic a Samsung) si své operační systémy drží pro své výrobky a co vím, o licencování neuvažují. Další, tentokráte už společné platformy pro více výrobců najdete u malých producentů, jako Finlux, Mascom, Gogen, apod.

 

Číst 1253 krát Naposledy změněno pondělí, 27 září 2021 06:03

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.