čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Česko a Slovensko: Netflix sice roste, naprostou jedničkou je ale Voyo

Zdaleka největší světový i domácí výrobce televizorů oznámil, že podle jeho statistik využívání aplikací zaznamenal loni značný nárůst počtu uživatelů nejrůznějších služeb IPTV/VoD (co je to). Interní data ze zabudovaných aplikací v televizorech Samsung hovoří jasné! Foto: archiv autora a Samsung

Obecně vzato si v televizorech společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak meziročně výrazně polepšily placené streamovací služby (o 80 %), hudební aplikace (o 75 %) a IPTV (o 40 %). Meziroční pokles naopak zaznamenalo využívání lokálních zpravodajských APP (15 %) a konkrétně Lidovky.cz přišly o 30 % a iDnes.cz o 20 % uživatelů. Na úvodním snímku pak vidíte nový ovladač pro TV 2022, kde jsou tlačítka vyhrazená aplikacím na placených pozicích uspořádaná jinak.

ČTĚTE TAKÉ: Aplikace pro chytré televizory 2022 – co kdo nabízí a co můžete očekávat

Jedničkou v meziročním nárůstu byly služby Voyo.cz (2021 oproti 2020 o plných 170 %) a Voyo.sk (dokonce o 360 %). U Netflixu Samsung oznámil meziroční přírůstek 90 %, Amazon Prime Video vzrostl o 80 %, HBO GO, resp. HBO Max, Apple TV a Rakuten TV shodně o 60 %. A je tu i neznámý Dramox u kterého bylo ohlášeno 50 % plus.

Výsledkem interních statistických dat nejprodávanější značky televizorů na českém a celosvětovém trhu je i to, že vede zábava a zájem o zpravodajské aplikace klesá, což odpovídá obecné únavě po kovidu a neustálých zprávách o válce nějakých šest set kilometrů od nás.

Jedničkou v hudebních aplikacích bylo Spotify, které v rozmezí 2020/2021meziročně navýšilo počet uživatelů o 110 %, dále Rádio by myTuner (o 60 %) a Apple Music (o 50 %). Pětiprocentní růst pak zaznamenaly aplikace českých stanic Frekvence 1, Evropa 2 a Express.

Nový ovladač pro TV 2022 má předělanou část s aplikacemi.
Číst 2370 krát Naposledy změněno pátek, 20 květen 2022 12:17

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.