pátek 29 březen 2024
Text Size

IFA 2022: Veletržní střípky, zajímavosti i šílenosti

I když jsem na výstavu bohužel jet nemohl, stejně jsem „cestou“ něco málo do klobouku posbíral. Tohle není o velkých firmách, ale o možná velkých výrobcích, byť někdy nenápadných. Foto: Messe Berlin GmbH

Nabízím pár vybraných kousků, které se objevily na veletržním webu v sekci pro novináře. Fotografie řeší Messe Berlin, takže nejspíše jde o nějaká placená místa, ale to z mého úhlu pohledu není v tomto okamžiku důležité. Berte to jen jako upozornění na v daném období zajímavé výrobky, které chtějí jejich producenti prosadit. Kvalita pochopitelně nezaručena : ).

VÍCE Z VELETRHU IFA 2022:

Samsung Bespoke, vize „dokonale udržitelné domácnosti“, záruka 20 let i bezdotyková dvířka

TCL přivezla televizor s 249cm, vylepšenou virtuální obrazovku i vlajkovou zvukovou lištu

Philips dnes představil novinky v audiu i v televizorech. Například novou verzi Ambilightu a „soundbary“ s osvětlením

 

Obojek pro psa Invoxia Smart Dog Collar nabídne sledování srdeční a dechové frekvence a spánku a společnost tvrdí, že je to „nepostradatelné pro stárnoucí psy nebo zvířata se srdečním onemocněním“. Vše má být dostupné přes aplikaci.

 

LG Flex OLED (nebo také LG OLED Flex) je kombinace monitoru a televizoru, která má – na tlačítko – nastavitelné zakřivení obrazovky (20 možností).

 

Riley Scooters RS3: britská značka přivezla koloběžku z leteckého hliníku s 350wattovým motorem, odnímatelným akumulátorem a skládacím (patentovaným) designem s udávaným výsledným objemem 0,084 m³. Aplikace má dovolit i uzamčení koloběžky.

 

 

Bosch Eco Fridge KGN39VXBT je kombinovaná beznámrazová chladnička s hlukem pouhých 29 dB (!!!). A prý produkuje o 33 % méně CO2…

 

Agfa představila řadu fotoaparátů se sloganem že se vrací…, a to včetně těch s tiskárnou, které vidíte na snímku.

 

Polská společnost Teedee ukázala tzv. chytré zámky dovolující automaticky otevírat a zamykat dveře. Mají také možnost sdílet digitální klíče s přáteli, rodinou či zaměstnanci.

 

Překladač Vasco V4 s umělou inteligencí má zvládat (ve dvou set zemích planety) plných 108 jazyků na zmáčknutí tlačítka. Prý pracuje zdarma, nepotřebuje aplikaci ani Wi-Fi a díky fotoaparátu přeloží i to co řeknete nebo vyfotografujete.

 

Siemens iQ700 studioLine – trouba s umělou inteligencí a dokonce i s úpravou stupně zhnědnutí tak, aby vyhovoval vašim preferencím. Kontrola prostřednictvím zabudovaného foťáku.

 

Kodak Smile+ s tiskem fotek rozměru 7,6 x 5,1 cm. Rozlišení 5 Mpix, pevné ostření, blesk a objektiv fotoaparátu s barevným filtrem (možná filtry). K dalšímu zařízení Smile připojíte přes Bluetooth.

 

Tak tohle je hodně zajímavá věc! Urbanista Los Angeles je výrobek švédské značky a jde o sluchátka s fotovoltaickým článkem (dobíjení prý nejen ze sluníčka, ale i ze žárovky) a mají dokonce mít i aktivní potlačení hluku. Aplikace zajistí další funkce i nastavení, zvláštní je, že na snímku fotovoltaický článek nevidět.

 

Hyperice Normatec 3 pro prý každodenní masáž! Využívá se tzv. dynamické komprese vzduchu (nepátral jsem…), vylepšen byl design s uživatelským rozhraním a oproti předchozí verzi prý rovněž byla snížena hmotnost a výrazně prodloužena výdrž akumulátoru. V ceně je aplikace napojitelná přes Bluetooth.

 

Pračky AEG s filtrem na mikroplasty (zachytí prý až 90 % uvolněných vláken) si také automaticky upravují čas, spotřebu vody a energii, ohlášeno je i odstraňování skvrn při teplotě 30 °C. Nové sušičky pracují s napařováním a technologií identifikující stupeň vlhkosti uvnitř prádla.

 

Číst 770 krát Naposledy změněno úterý, 06 září 2022 10:37

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.