středa 26 červen 2024
Text Size

TCL 115X955 Max: největší televizor na českém trhu? Asi tak nějak…

Společnost TCL uvedla přijímač s úhlopříčkou 115", tedy 292 cm. Není z nejlevnějších, takže za něj zaplatíte… 499.990 Kč. Foto: TCL.

Řadu základních parametrů vidíte už na úvodním snímku, který jsem zařadil právě z tohoto důvodu. Slova jako „HDR Premium 5000“ jsou samozřejmě čirý marketing, zbytek už většinou sedí, takže tu máme Google TV, nejlepší podsvícení současnosti Mini LED v ploše (tedy systém Direct LED), lokální stmívání podle potřeb v neuvěřitelných 20.736 zónách a 144 Hz z vnějšího zdroje přes rozhraní HDMI 2.1. To vše samozřejmě s obrazovkou LCD (QLED), což je rovněž to „nej“ co v současných „tekutých krystalech“ najdete.

K TÉMATU:

Pro přehrávání obsahu s HDR (co to je), počítejte s prakticky kompletním osazením, tedy s HDR10, HDR10+, HLG a Dolby Vision IQ, přehrávat lze i snímky vybavené Imax Enhanced. Osazení tunery je samozřejmě kompletní, zvukový systém připravila společnost Onkyo a zesilovač v rámci systému 6.2.2 (jak vidíte i horní kanály – poslední dvojka) dává 160 W. Udána je kompatibilita s Dolby Atmos a DTS:X (pochopitelně i s relevantními nižšími systémy), za pozornost stojí i to, že zvuk může jít současně z TV i ze sluchátek, což se dnes moc nevidí.

TCL se pyšní certifikáty TÜV Rheinland pro nízkou úroveň modrého světla (Low Blue Light) a Flicker Free (panel bez výpadků), vedle zmiňované velikosti 292 cm si můžete televizor pořídit i ve 216 a 249 cm.

 

Číst 208 krát Naposledy změněno pondělí, 20 květen 2024 01:35

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.