neděle 8 září 2024
Text Size

Úspěšný český IceWarp: dva průzkumy, jedno hodnocení ZDnet

Kancelářský balík, který jsem měl možnost si krátce osahat (první pohled, nikoli plnohodnotný test, odkaz níže) úspěšně pokračuje na cestě planetou. : ) Shrnuji poslední tiskové zprávy. Foto: archiv autora

Z průzkumu agentury Ipsos (1.050 respondentů ve věku 18 až 65 let z ČR, duben 2024) pro společnost IceWarp vyplynulo, že tři čtvrtiny oslovených manažerů firem by se, cituji, „…nerozpakovaly opustit Google Workspace nebo Microsoft 365, pokud by je alternativní služba s podobnými funkcemi vyšla levněji“. „Rozhodně“ by tak učinilo 21,4 % dotázaných a  „spíše pro“ by bylo 53,6 % respondentů.

K TÉMATU: Český kancelářský balík IceWarp Epos (první pohled): spolehlivý chod webového klienta, levný provoz

A je tu další průzkum, který pro společnost IceWarp připravila agentura Ipsos (1.050 respondentů z řad firemních manažerů IT, ČR, duben 2024) a který říká, že „Šest z deseti IT manažerů chce mít uložená data v České republice nebo alespoň v EU.“

Nejlaxnější přístup k tomu, kde mají být uložena data na kloudu, mají IT manažeři ve Zlínském kraji (16 %), Středočeském kraji (14 %) a Karlovarském kraji (13,3 %) a zde respondenti nejčastěji odpovídali, že je jim to jedno.

K tomu mám jedinou poznámku: klasické české praví, že co je doma, to se počítá a tady to platí trojnásob! IceWarp umožňuje vaše data uložit i u vás. Bohužel jsem to, přes všechnu snahu, nemohl vyzkoušet, takže  jak jsem koupil, tak prodávám.

A do třetice…

Technologický web ZDnet označil IceWarp za, cituji, „…nejlepší e-mailovou hostingovou službu pro kloud…“

Redakce vyzdvihuje zejména sdílení kontaktů a kalendářů, možnost společné úpravy dokumentů, správu e-mailových konferencí a integraci ChatGPT.

A také „…nezvykle dlouhou zkušební dobu při nasazení tohoto řešení do firmy…“

Česká komunikační a kancelářská platforma IceWarp má po celém světě, podle vlastních údajů, na 50 milionů uživatelů. Nabízí stejné funkce jako relevantní konkurence, včetně Microsoftu, avšak za polovinu až třetinu ceny s tím, že si je navíc můžete sami vybrat. Licenční poplatky se pak účtují podle toho.

 

Číst 291 krát Naposledy změněno čtvrtek, 11 červenec 2024 06:11

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.