pondělí 16 září 2024
Text Size

„Stoletá“ IFA 2024: začíná největší evropský veletrh spotřební techniky

Další ročník „Internationale Funkausstellung Berlin“ potrvá od 6. do 10. září 2024 a zúčastní se ho většina velkých firem, jako jsou Acer, Bosch, Panasonic, Samsung či Siemens. Foto: archiv autora a Samsung

Na Messe Berlin se v souvislosti s touto největší a nejdůležitější evropskou výstavou spotřební elektroniky v tom nejširším smyslu slova (letos slaví 100 let) očekává více než 1.800 vystavujících a 125 řečníků, přičemž velikost využité plochy oznámena nebyla, nebo jsem ji alespoň na oficiálních stránkách nenašel (IFA už své informace neposílá nebo vytřídila databázi).

K TÉMATU:

Počet návštěvníků pak veletržní správa odhaduje na více než 182.000 a přijet mají ze 139 zemí světa. Vedle tradiční výstavy bude probíhat i „IFA Global Markets“ pro segment zvaný „B2B“ (obchodní společnosti neobsluhující běžné spotřebitele.) a chybět nebude ani „IFA Next“ pro začínající firmy.

 

Samsung Evropa – B. Braun.

Zatím dorazily následující zprávy:

  • Samsung: „…další kroky při naplňování vize AI For All, tedy Umělá inteligence pro každého“. K vidění budou dva nové notebooky Galaxy Book, limitovaná série „hrajícího fotorámečku“ Music Frame či evropská verze pračky se sušičkou Bespoke AI Laundry Combo.
  • TCL (foto níže): uvidíte například televizory s podsvícením Mini LED, klimatizace TCL FreshIN, atd., atd. Tím nejzajímavějším však nepochybně budou nové designové televizory NXTframe, které byly oznámeny na včerejší tiskové konferenci. Na ně jsem hodně zvědav, protože displej je to skvělý (používám na čtení v podobě tabletu TCL NTXpaper 10S – test zde). À propos zvuk nebude od společnosti Onkyo (uvidíme zda jen tentokráte), nýbrž od Bang & Olufsen.

 

Nové designové televizory TCL A300 NXTframe.

 

Číst 79 krát Naposledy změněno čtvrtek, 05 září 2024 14:57

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.