pondělí 16 září 2024
Text Size

Operační systém webOS slaví deset let. LG to nechává vcelku klidným

Platforma televizorů LG je tu už desítku let a protože zaslaná tisková zpráva byla, slušně řečeno, „poněkud zvláštní“ a pouze meldovala „…spolupráci s vybranými poskytovateli digitálních multimediálních služeb“, probral jsem se ještě svým archivem. Foto: archiv autora

Začněme zaslanou zprávou na téma, cituji: „speciální narozeninovou akci s názvem LG Streaming Week“. V jejím rámci, opět cituji: „…se od 9. září do 13. října dočkají majitelé podporovaných zařízení speciálních nabídek na různá předplatná včetně Apple TV+, Apple Music, Crunchyroll, DAZN, RakutenTV, SweetTV, Mubi nebo herní platformy Blacknut. Konkrétní slevy dorazí ve vlnách…“

Společnost LG ve zprávě také připomíná svůj nový program LG webOS Re:New, který – cituji opět zcela přesně – „…umožňuje majitelům televizorů LG s umělou inteligencí získávat po dobu pěti let plnohodnotné nové verze systému, které obohacují uživatelský zážitek“.Tady mi to ale už opravdu nedá!

Pokud se podíváte do databáze EU Eprel (externí odkaz, nové okno, výše je odkaz na článek toto téma na Televizním webu) v níž jsou energetické štítky a také informační listy, můžete tu vidět, u snad všech modelů televizorů všech značek, délku jejich podpory, a to jak u firmwaru, tak u dodávek náhradních dílů. Běžně narazíte – počítá se od ukončení výroby konkrétního modelu – na dobu 6 či 7 let.

Co nám to tedy vlastně LG Electronics nabízí?

Přiznám se, že netuším.

A co jsem našel v archivu? Třeba „zábavnou“ instalaci s „ptákem fazolákem“, kterou vidíte hned na úvodním snímku, která vše zpomalovala a byla přijata „tak pozitivně“ (LG jí naopak bylo nadšené), že ji po čase výrobce musel zrušit nad čímž zaplesalo nejen moje srdce; byla to ale děsná otrava...

Výše pak vidíte první dálkový ovladač Magic Remote s gyroskopem, který je (byl) sice výborný, ale stále u něj chybí možnost vypnout gyroskop, protože se kurzor na obrazovce zapíná samovolně, když ovladač zvednete třeba ze stolku, a někdy ovládání naopak komplikuje.

A níževidíte i úvodní domovskou obrazovku (Home) a lištu, která byla, nejen svého času, vynikající a také upravitelná.

P. S.: přiznám se, že jsem od LG očekával alespoň povinné minimum – historii, milníky či změny. Nedočkal jsem se zhola ničeho, jen nějaké podivné akce ne-akce.

 

 

Číst 86 krát Naposledy změněno pondělí, 02 září 2024 13:48

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.