pátek 29 březen 2024
Text Size

Streamovací fotoaparát Canon EOS M50 Mark II nejen pro sociální sítě a Youtube

Od konce března bude i u nás za 16.090 Kč ke koupi „bezzrcadlovka“ malých rozměrů (116 x 88 x 59 mm, švh) a nízké hmotnosti (390 g, včetně baterie). V kombinaci s objektivem M15-45 mm S EU26 pak přijde na 19.290 Kč. Foto: Canon

Mezi hlavní přednosti má, podle výrobce, patřit následující:

  • Tvorba a sdílení obsahu na jakékoli platformě, přes připojení Wi-Fi nebo Bluetooth.
  • Záznam videa na šířku i na výšku pro přímou publikaci na sociálních sítích.
  • Výstup HDMI pro přímé a živé vysílání na YouTube; přes bezplatný software Canon EOS Webcam Utility je možné publikovat videa na síti Twitch a dělat videohovory s přáteli a rodinou.
  • Snímač formátu APS-C s rozlišením 24,1 mil. obrazových bodů (CMOS, 22 x 15 mm, poměr stran 3:2) pro pořizování nahrávek ve Full HD (možné i 4K). Integrovaný čisticí systém.
  • Mikrofonní vstup 3,5 mm.

 

Vše doplňuje elektronický hledáček (EVF), otočný dotykový displej a kompatibilita s řadou objektivů značky (EF-M, objektivy EF a EF-S kompatibilní při použití upevňovacího adaptéru EF-EOS M). Fotografovat můžete až rychlostí 10 sn./s, automatické zaostřování pracuje i při velmi slabém osvětlení (do -4 EV) a využít foťák můžete i jako webovou kameru. Světlo AF s využitím pomocného světla LED.

Ohnisková vzdálenost je ekvivalent 1,6x ohniskové vzdálenosti objektivu, elektronicky řízená štěrbinová závěrka, 30 až 1/4.000 s (v krocích po 1/3 EV).

 

 

Číst 1156 krát Naposledy změněno úterý, 02 březen 2021 04:50

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.