čtvrtek 25 duben 2024
Text Size

Projekční televizor Hisense HE88L5V Laser TV už má ozvučeno přímo plátno…

Novinka přichází se speciální zobrazovací plochou o úhlopříčce 224 cm (88") mající – podle výrobce – strukturu podobnou včelí plástvy (viz foto) s více než 100.000 zvukovými buňkami. Foto: Hisense

Za nejnovější Laser TV s technologií DLP a HDR10 zaplatíte 129.000 Kč, zcela první uvedla Hisense už v roce 2014. Zajímavé je i to, že výrobce udává, cituji, že „doporučená vzdálenost je 3,5 m, oproti 7 m u konvenční TV obdobné velikosti“.

ČTĚTE TAKÉ: Test projekčního televizoru Hisense 100 L5F

Opět jde o projekci na velmi krátkou vzdálenost takže pro provoz nepotřebujete žádné stavební úpravy. V praxi tak stačí postavit HE88L5V na nějaký stolek u už na stěnu namontovaného projekčního panelu (jeho hmotnost je necelých 12 kg), zapnout a seřídit a je to.

 

Co se týče zvukového systému zabudovaného do projekční plochy oznámeno bylo ještě jen to, že jde o objektově orientovaný zvuk, tedy vztažený přímo k ději, frekvenční rozsah je 50 Hz až 20 kHz a podporován je Dolby Atmos. Zvukové pole prý vyzařuje v rámci 360stupňů.

Další údaje najdete na Televizním webu (externí odkaz).

Poznámka autora: podle všeho se jedná o model podobný výše uvedenému a testovanému Hisense 100 L5F s novou pevnou projekční plochou. Předpokládám, že Hisense v ceně (nebo za doplatek) opět nabídne odbornou instalaci.

 

 

Číst 1374 krát Naposledy změněno úterý, 16 březen 2021 12:00

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.