úterý 23 duben 2024
Text Size

Jak ověřit, že máte internet za který platíte? ČTÚ vydal novou brožuru…

UVNITŘ DOKUMENT KE STAŽENÍ: Český telekomunikační úřad (ČTÚ) připravil brožuru s podrobným přehledem pro všechny spotřebitele, kteří si chtějí prověřit, zda jim jejich poskytovatel dodává internetovou službu skutečně v takové kvalitě, jakou udává ve smlouvě.

Součástí brožury je i postup k podání reklamace a také případně námitky proti jejímu vyřízení u ČTÚ, včetně vzorových podání.

Sám úřad k tomu říká… „V minulých měsících jsme informovali, že od 1. 1. 2021 je účinné novelizované všeobecné oprávnění č. VOS/1/08.2020-9, podle kterého poskytovatelé služby přístupu k internetu musí ve smluvních podmínkách stanovovat přesně specifikované parametry poskytované služby. Úřad již prověřil, zda poskytovatelé nové povinnosti plní, a nyní přikročí k sankcím pro poskytovatele, kteří po provedené kontrole podmínky oprávnění nesplňovali.“

Soubor ke stažení (PDF), „CTU_rychlost_internetu_a_jeji_mereni_a_reklamace.pdf“, najdete za koncem článku v části „Stáhnout přílohy“.

Podívat se také můžete na „Srovnávací nástroj cen a kvality“ internetu, SMS, atd.

Číst 1174 krát Naposledy změněno neděle, 16 květen 2021 17:54

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.