pátek 29 březen 2024
Text Size

Společnost Fast ČR prodána. Trh se spotřební elektronikou se změní

Dlouhodobě úspěšná firma s řadou vlastních či pro region převzatých značek, angažující se i v maloobchodu (Planeo) přešla do jiných rukou. Foto: archiv autora

Fast ČR založený v roce 1992, jako typický velkoobchod, se věnuje nejen tradiční spotřební elektronice se kterou ostatně kdysi dávno i začínal, ale také distribuci domácích spotřebičů, hraček, počítačovým záležitostem či třeba hodinářskému zboží, které má v nabídce snad od samého počátku. Ze značek zmiňme třeba AEG, Casio, Sencor, Sodastreem, Panasonic, Philco či třeba JVC a Toshibu.

Jak 10. června napsal denník E15 (externí odkaz, nové okno), „Konsorcium společností PPF, EC Investments a Rockaway kupuje skupinu Fast. Její obchodní model integruje velkoobchodní činnost a vlastní retailový řetězec Planeo Elektro s produktovým portfoliem vlastních značek. Hodnota obchodu nebyla zveřejněna.“

Tato zpráva významně mění situaci nejen na domácím trhu a důsledky budeme pociťovat nějaký čas, resp. je pocítíme za nějaký čas. Dosavadními vlastníky Fast ČR, a. s. byli potomci zesnulého podnikatele Tomáše Smrčky, Tomáš a Marek Smrčkovi. Obchod ale ještě podléhá schválení antimonopolního úřadu na což si chvíli počkáme.

 

Číst 1384 krát Naposledy změněno pondělí, 14 červen 2021 09:42

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.