čtvrtek 28 březen 2024
Text Size

Motorola uvádí svůj první odolný moto defy. Splnil i vojenský standard

Značka se spojila se společností Bullitt Group, která má v tomto směru značnou praxi, a podle výrobce přináší „plnohodnotnou ochranu telefonu pro zákazníky bez jakéhokoliv kompromisu ve výkonu, výpočetní síle nebo baterii“. Foto: Lenovo

Společnost si udělala průzkum a zjistila, že v posledních třech letech zničilo nebo poškodilo telefon 34 % zákazníků. Ať už šlo o pády ze střechy aut, vyklouznutí z kapsy, polití kávou nebo ponechání telefonu na rozpáleném slunci.

ČTĚTE TAKÉ: Co je to krytí IP a IPX – stupně odolnosti proti prachu a vodě

Motorola defy (7.999 Kč) plní krytí IP68 a mj. vydrží ponořený v hloubce 1,5 m až 35 minut. Navíc je certifikovaný vojenským standardem MIL SPEC 810H, pro přežití v extrémních teplotních podmínkách, vibracích a pádech a podle výrobce například přežije pád z výšky až 1,8 m (testován byl pád na ocel…). A jak Motorola podotýká, telefon „můžete mýt mýdlem stejně často, jako si myjete ruce“. Součástí mobilu je také poutko na redukci pádů, provozní teploty jsou udávány od -25 °C do + 55 °C a zařízení má zvládnout i extrémní přechody z chladu do tepla a obráceně.

 

Displej má úhlopříčku 16,5 cm (6,5") a je chráněn sklem Corning Gorilla Glass Victus s tloušťkou 0,7 mm, odsazením 0,5 mm. Zabudován je Android 10 s možností aktualizace na 11, ovládání je možné i s mokrými prsty.

Telefon je postaven na osmijádrovém procesoru Qualcomm SD662, 2 GHz, zabudováno je 4 GB RAM a 64 GB na interním disku, který je rozšířitelný přes kartu MicroSD (až 512 GB). Hlavní snímač fotoaparátu má 48 Mpix, povrch mobilu, který je ke koupi v zelené a černé barvě je texturovaný pro lepší úchop.

Nevýměnný akumulátor má kapacitu 5.000mAh, dobíjení obstarává USB-C a využít můžete až 20 W.  Výrobce udávaná výdrž je až dva dny v běžném provozu.

 

Číst 1548 krát Naposledy změněno čtvrtek, 17 červen 2021 09:37

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.