úterý 23 duben 2024
Text Size

Uvedeny televizory TCL C72+ a TCL C82, které jsou tzv. Calman Ready

Dvě řady modelů 2021 s obrazovkami LCD (QLED) představené pro evropský trh už dříve, nyní přicházejí s kalibračním softwarem Calman. Foto: TCL

Díky tomu tak mohou automatickou kalibraci od společnosti Portrait Displays využít nejen pro obraz s obsahem typu HDR, konkrétně HDR10, HDR10+, HLG a Dolby Vision, ale i pro běžné vysílání. Využívá se k tomu, podle zaslané tiskové zprávy, technologie zvané 3D LUT 17x17x17. „To znamená, že je možné využít až 4.934 kalibračních bodů pro profesionální kalibraci obrazu,“ píše se dále ve zprávě.

ČTĚTE TAKÉ: TCL uvedlo televizory a další domácí spotřebiče pro letošní rok

„Společnost Portrait Displays je ráda, že je nyní software Calman přístupný na televizorech v obývacích pokojích a filmových studiích po celém světě společně se značkou TCL,” komentuje Eric Brumm, prezident a CEO společnosti Portrait Displays, a dodává: „Díky integraci technologie Calman Ready do nových televizorů TCL QLED řady C72+ a Mini LED C82 je kalibrace jednodušší, konzistentní a automatizovaná.“

Calman je software pro kalibraci barev vyvinutý společností Portrait Displays, který se využívá nejen v hollywoodských filmových studiích, ale po celém světě. „Calman Ready“ je pak označení zařízení, které se softwarem této značky kompatibilní.

Číst 1555 krát Naposledy změněno úterý, 24 srpen 2021 15:10

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.