pátek 29 březen 2024
Text Size

Nová bezdrátová sluchátka s ANC: pecková Sony WF-C500 a klasická Sony WH-XB910N

První sluchátka jsou v podobě špuntů (pecek) do uší, druhá v tradičním mušlovém provedení (přes uši) a s hlavovým obloukem. Přijdou na 2.399, resp. 5.199 Kč. Foto: Sony

První velmi kompaktní model, WF-C500, představuje „skutečně bezdrátová sluchátka“ typu true wireless a nechybí ani obvyklý dobíjecí dok, individuální nastavení zvuku a odolnost proti vodě IPX4 (platí pouze pro sluchátka zastrčená v uchu, zvukovod ani dok odolné nejsou). Využít k poslechu můžete obě sluchátka, nebo jen jedno.

ČTĚTE TAKÉ: Co je to potlačování hluku okolí ve sluchátkách (ANC, NB, NC, NM)

Sony WF-C500.

Nový ergonomický design napomáhá jejich stabilnějšímu uchycení v uchu, ovládání umožňuje přehrávání, zastavení nebo přeskakování skladeb a nastavení hlasitosti. Další funkce najdete v aplikaci Sony Headphones Connect.

Akumulátor umístěný přímo ve sluchátkách má vydržet až 10 hodin provozu, dalších 10 hodin zajistíte přes dobítí v doku. Výrobce také udává, že s pomocí 10minutového rychlého nabíjení získáte až hodinu provozu.

 

Ovládání Sony WH-XB910N. Pokud přiložíte ruku na kryt (asi náušníku), okamžitě prý začne zvuk z okolí pronikat do sluchátek.

Sony WH-XB910N mají, oproti svému předchůdci WH-XB900, vylepšené odstranění okolního hluku (dva snímací mikrofony) a kvalitnější mají být i basy. Jsou určeny na uši a jejich tvar (a tělo) byl navržen pro zvýraznění basů například vylepšeným utěsněním tlaku vzduchu mezi reproduktory a ušními bubínky. Nechybí hands-free a v aplikaci Sony Headphones Connect najdete i ekvalizér a možnost nastavit úroveň propustnosti hluku z okolí. Je tu ale i funkce Adaptive Sound Control, která má rozpoznat, kde se nacházíte a co děláte, a podle toho automaticky upravit nastavení.

 

Lze je také připojit ke dvěma zařízením Bluetooth najednou. Při příchozím hovoru sluchátka rozpoznají, z kterého zařízení hovor přichází a automaticky se na něj přepojí. Jinak lze mezi oběma zařízeními jednoduše přepínat stiskem tlačítka.

Výdrž baterie je udávána na až 30 hodin, 10minutové rychlé nabíjení má poskytnou až 4,5 hodiny provozu.

 

Další foto Sony WF-C500:


Sony WF-C500.

 

 

Číst 974 krát

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.