pátek 19 duben 2024
Text Size

Nordic Telecom k dnešnímu dokončil fúzi dalších sedmi poskytovatelů fixního internetu

Pro operátora je to v pořadí již čtvrtá větší fúze a v rámci té poslední získá více než 26 tisíc zákazníků. Foto: Nordic Telecom

Firmy Alcom Systems, CMS Internet, Fifejdy.cz, Fortech, Leháro.NET (Biteo), Omega Tech a Tišice.Net, se k 1. listopadu 2021 sloučily do společnosti Nordic Telecom Regional. Skupina Nordic Telecom tímto krokem rozšíří svou působnost hned v několika regionech napříč celou Českou republikou. Konkrétně půjde o Berounsko, Mělnicko, Ostravsko a Svitavsko. A také o okolí Lanškrouna a Litomyšle.

ČTĚTA TAKÉ: Nordic Telecom už postavil tisíc vysílačů (BTS) v pásmu 3,7 GHz

„Naším strategickým plánem je provést fúzi všech akvizic do jediné společnosti, která bude poskytovat služby koncovým i firemním zákazníkům pod značkou Nordic Telecom po celé republice,“ říká Petr Škop, komerční ředitel Nordic Telecomu.

Fůze je pokračováním postupné konsolidace trhu v oblasti poskytování internetu v regionech a společnost prostřednictvím akvizic integruje lokální poskytovatele internetu (ISP) v Čechách a na Moravě.

Nordic Telecom také letos v červnu oznámil zprovoznění jubilejního tisícího vysílače v licencovaném pásmu 3,7 GHz. Služby společnosti nyní využívá více než 110.000 zákazníků.

 

Číst 1125 krát Naposledy změněno pondělí, 01 listopad 2021 15:47

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.