pátek 29 březen 2024
Text Size

Eset aktualizoval. Dotklo se to i portálu pro domácnosti, Eset Home

Inovovaná sada představuje nabídku rozšířenou o funkci LiveGuard, vylepšen byl správce hesel a mj. je také změněna správa produktů přes Eset Home. Současným trendem je ochrana v reálném čase a ochrana před ransomwarovými útoky. Foto: Eset

V souvislosti s aktuálními požadavky na kybernetickou bezpečnost Eset uvádí nové verze svých produktů pro domácnosti. Týká se to Eset NOD32 Antivirus, Eset Internet Security a Eset Smart Security Premium. Služba LiveGuard je integrována do Smart Security Premium a poskytuje další stupeň proaktivní ochrany před novými typy hrozeb.

Vzhledem k tomu, že se stále vyvíjejí i ransomwarové útoky, posílila společnost funkci zvanou „Ochrana proti ransomwaru“. Služba, která monitoruje a vyhodnocuje aplikace má nyní vylepšené techniky detekce, lepší by měl být také tzv. Exploit Blocker. Krom toho je nyní Eset NOD32 Antivirus dostupný i pro zařízení s procesorem ARM64, a to zatím zdarma prostřednictvím testovacího kanálu beta.

ČTĚTE TAKÉ: Podle Turris Sentinel (CZ.NIC), směřuje na každou českou domácnost asi 9.300 hackerských útoků denně

Jednodušší by také měla být práce s portálem Eset Home a odpadnout by měla nutnost dohledávat stav jednotlivých zařízení. Aplikace také dovoluje spravovat vše s Windows i s Androidem, portál je přístupný prostřednictvím webu nebo jako mobilní aplikace.

Vedle toho Eset, podle tiskové zprávy, vylepšil platby a nyní také nabízí možnost spustit všechny podporované prohlížeče ve výchozím nastavení v zabezpečeném režimu. Služba „Ochrana bankovnictví a on-line plateb“ chrání komunikaci mezi klávesnicí a prohlížečem šifrováním a tím zabraňuje zachytávání zadávaných údajů. Aktualizován byl rovněž „Správce hesel“, který nově zvládá import databáze z KeePass a spolupracuje i s Microsoft Authenticator.

 

Číst 1200 krát Naposledy změněno úterý, 16 listopad 2021 14:25

Zanechat komentář

Veškeré vulgární, urážlivé a nesouvisející komentáře nebo komentáře v rozporu se zákony ČR budou smazány! Komentáře nelze využít jako reklamu na jakoukoli výdělečnou činnost bez svolení majitele webu. Majitel webu si vyhrazuje právo na upravení, případně odstranění komentářů porušujících pravidla i na odstranění komentářů bez udání důvodu.